Szerencsen , én voltam a szerencsés, a  kiválasztott – befutó lettem a hármunk közül – valaki majd elmagyarázza – nem pikkelnek csak tippelnek

Cseleznek a rendőrök. Jogosan .

Például a szerencsi körzetben nem bízzák a véletlenre a gyorshajtók megregulázását.  Normális körülmények között a traffipaxos felvételeket kipostázzák, kiküldik a bírságot majd kezdődhet a mókuskázás.  Válaszlevél, nem tudjuk, ki vezette és még ezer más alibit , kibúvót lehet találni a büntetés enyhitésére. Ám az abszolút precíz törvényi megfogalmazás kimondja az autó tulajdonosának a teljes objektív  felelősségét, tehát már is mehetünk a kasszához. Igen ám ,de az ezzel járó pontokat is ki kell osztani, valakinek a terhére.

Szerencs környéként mérnek és már is lestoppolják a gyorshajtókat.  Újdonság , nekem. Jó megoldás, s ha éppen helyben nem tudunk fizetni akkor még bankkártyát is elfogadnak. Van terminál a rendőrkocsiban. Itt aztán semmit nem bíznak a véletlenre.

Vagy mégis?  Van ugye ez a felvétel amit készségesen megküldtek. Persze utólag már csak filozofálásra alkalmas, hiszen a helyszínen már lehúzták a kártyát, a pénz jó helyen van, a kincstár megkapta ami járt.

Na ezen igazodj el. A sebesség biztosan stimmel, csak miért rám verték a balhét. Miért én lettem a szerencsés, a kiválasztott. Én lettem a távolodó. az a fránya Passat eltakarhatott volna, ha már mindenáron le akart söpörni.

Viszont a kép elgondolkodtató. Hogy lehet három rendszám a képen és a három járműből csak egyet , az enyémet lőtték ki. Igaz a helyszínen volt egy kis hezitálás – ment a tétova  forgalmazás, hogy most melyik kocsi is volt a húnyó, de én lettem a szerencsés.Remélem nem tévedés, s nem óvják meg az eredményt.

Vannak nálamnál fürgébbek is.
gyorshajtás bírság traffi
A menű ala carte – nem véletlenül mondja a művelt angol, az idő pénz. Time is money. Bár a gyorsaságot mérsékelte a negyedórás irka firka a rendőrségi adminisztráció, ott helyben.

Én nyertem, engem sorsoltak ki.

Nem nagy lóvé, egy hónapig magam is büntetek. Nem tankolok a kedvenc kutamnál. Hiszen ha nem beszélik rám a smart gázolajat, amivel mélyrepülésben is döngethetek, soha nem esik meg velem ilyen csúfság….