Nem eveztünk egy hajóban – majdnem csőbe húzott a hírnökös Laci – sokunknál kihúzta már a gyufát –
pusztai

Majdnem csőbe húzott Laci.

A hírnökös Pusztai, aki az élő fába is beleköt, s egy jó ütős anyagért az ördögnek is eladja a lelkét. Ő a megvesztegethetetlen, az olcsón nem lefizethető Pupák, akinek már annyi ellensége van, hogy bármi baja történik a fél város lakosságát nyugodtan meggyanúsíthatják. Derick és Columbo se tudná kinyomozni ki tette el az útból, a lábunk alól, s melyik írásáért.

Éppen most kiváncsiságból kérdeztem rá, hogy miért duplázódott meg a hírnők, s mi ez a dizájnváltás.  Szemrebbenés nélkül elmesélte, hogy jó pénzért megvették, s már az új főszerkesztő nevét is elárulta. Sz. D. Tessék találgatni. Majdnem közzétettem, amikor elárulta, viccel.

Nos, a dizájnváltással, az új  megjelenéssel egyídőben szigorítanak a kommentelési szabályokon.  Nem kell majd a rendőrségnek annyit nyomozni, hogy ki kit mikor sértegetett. Ideje volt már, a miskolci rendőrök minden ilyen feljelentéskor már előre szívták a fogukat, elvégre van elég dolguk.  Nem hiányzanak ezek a becsületsértési ügyek is.

Akik meg nem tudnák, Laci nővérével a fiatalon elhunyt dr. Pusztai Évával együtt kezdtük a Déli Hírlapnál 1969 nyarán.  S egy iskolába, a Földes Gimnáziumba jártunk, ahol Évike szerkesztette a Jót s jól iskolalapot, én meg írtam. A városi lap szerkesztőségében pedig  egy gyerekszobánk volt.

Pusztai Évike, jómagam szorosan mögötte
Amikor még jó húsban volt – sajtónapi dumcsi a rendőrökkel
Pusztai én a médiahajón

Talán ennek a következménye, hogy nehezen, de  hagyom, tűröm Pupák hírnökös nádorozását és egyéb kötekedését. Végső soron egy alomból kerültünk ki, s tényleg sajnáltam volna ha ez a portál idegen kézbe kerül. Tehát mindenki őrizze meg a nyugalmát  – van az a pénz amitől Pusztai tar feje is korpásodik majd…. Csak várjuk ki.

Címképen – a családdal. Sűrűn szokták őket együtt emlegetni, Laci miatt.