Miskolci útlezárások és ingyenes tömegközlekedés a Tour de Hongrie kerékpáros verseny idején

 

 

 

A kerékpáros világ élmezőnye látogat Miskolcra szeptember első hetében. Húsz csapat százhúsz nemzetközi élvonalbeli versenyzője áll rajthoz

  1. szeptember 2-án, Miskolc belvárosában, hogy 11 órai kezdettel egy ünnepélyes díszrajtot követően végül Felső-Majláthon élesben is megmérettessen.

 

A belvárosi „díszrajt” okán 2020. szeptember 2-án (szerda) lezárásra kerül a Szemere úti kereszteződéstől kezdődően az Uitz Béla – Kálvin János utcák párhuzamos, négy sávos szakasza, egészen a Petőfi utca 1-3-ig. A belváros felé haladva a Meggyesalja utca felől a Papszer utcán át a Görgey utca felé a forgalom továbbra is biztosított lesz, csakúgy, mint a Petőfi utca belváros felé tartó oldala, melyen így a Rácz György utcán áthajtva szintén elérhető a Papszer utca.

 

A lezárás reggel 8 óra és délután 14 óra között tart.

 

Kérjük a belváros ezen oldaláról megközelíthető parkoló zónákat használó autósokat, – Városháztéri nagyparkoló, Kandia/Csizmadia köz, Szinva terasz, Európa téri mélygarázs, Erzsébet téri zúzalákos parkoló, Széchenyi u. 4. belső udvara – hogy 2020. szeptember 2-án, szerdán reggel 8 óráig hajtsák végre ki- vagy beparkolási szándékukat.

 

A rajt felvonulás útvonala idején kisebb, néhány perces lezárások várhatóak az alábbi útvonalon is:

Petőfi utca – Kiss Ernő utca – Vasgyári út – Újgyőri főtér – Andrássy út – Kiss tábornok út – Hegyalja utca útvonalon.

 

Ezen a napon délelőtt az MVK Zrt. belvárost érintő járatai kerülő úton közlekednek, melyre vonatkozóan az MVK Zrt. közleménye az irányadó.

 

Az iskolakezdés második napján a város több pontján várható torlódás – ám ingyenes lesz a tömegközlekedés

 

A Kis-Hunyad utca felújítása és az Uitz Béla utca – Kálvin János utca lezárása miatt torlódhat a forgalom városszerte. Kérjük az autókkal közlekedőket, hogy szeptember 2-án reggel ezt vegyék figyelembe és lehetőség szerint korábbi időpontban induljanak útnak.

 

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere figyelemmel kísérve az útlezárásokat és az autókkal közlekedők nehézségeit, azt a döntést hozta, mely szerint

 

2020.09.02-án szerdán egész nap díjmentes lesz a tömegközlekedés az MVK Zrt. valamennyi járatán.

 

Kérjük éljenek a lehetőséggel, válasszák a tömegközlekedést ezen a napon az autó helyett!