Karanténba került egy szinte teljes rendőrségi osztály Borsodban
A rendőrök körében is egyre inkább terjed a járvány

 

 

Sokan elfeledkeznek arról, hogy bizony nemcsak az egészségügyben dolgozók vannak kitéve a koronavírus általi veszélyeknek.

A vírus senkit sem kímél, mindenhol ott van: valóban az egészségügyben dolgozók vannak leginkább kitéve a fertőzés veszélyének, de nem szabad elfeledkezni a más munkakörökben dolgozókról, például a rendőrökről sem

Nap mint nap ők is tucatnyi emberrel érintkeznek, az ittas állapotban lévő emberektől kezdve a hajléktalanokon át a bűnözőkig. Az előállított személyeket a saját gépjárművükkel szállítják el, és sokszor erőszaknak, ellenállásnak is ki vannak téve.

,,Mi, akik nap mint nap mindenféle csavargóval, igénytelen idiótával találkozunk, szolgálati gépjárművel állítjuk elő őket, az nem veszélyes?” – írják a Zsaruellátó nevű Facebook oldalon. A kérdés azonban jogos lehet, és talán ráébresztheti az embereket arra, hogy a rendőrség munkáját sokszor alábecsülik.

,,Az Encsi Rendőrkapitányságon szinte a teljes vizsgálati osztály karanténba van, többen pozitívak. És ez csak a kezdet…” – olvasható ugyanabban a posztban. Ebből tehát kiderül, hogy a rendőrök körében is egyre többen produkálnak pozitív teszteket és kényszerülnek karanténba. A bejegyzés alá érkező kommentelők véleménye megosztó az esetről, többek is hangsúlyozzák, hogy a vírusnak szinte mindenki egyformán van kitéve, nincs értelme minden szakmát külön kielemezni.

,,Szerintem ez nem vita tárgya! Hiszen, mindenki ki van téve a megfertőződésnek! Kinek milyen esélye van erre? Arról kár vitatkozni!”

,,A szennyvízműveknél és a kukásoknál dolgozók BIZTOSAN találkoznak vírussal. Nem hallottam még felőlük siránkozást, teszik a dolgukat. Köszönöm nekik.” Sok hasonló hozzászólás érkezett még a kiíráshoz. Persze vannak olyanok is, akik egyet tudnak érteni a rendőrök helyzetével, és jogosnak tartják a felvetést: ,,A rendőröknek is ugyanúgy fel kellene emelni a fizetésüket, mint az eü-snek!”

,,Jogos!”