Jó mulatság, férfimunka  volt – csövesekkel szórakoztak a rendészek – nem egyedi eset  – ezek a fővárosiak voltak
Négy közterület-felügyelő előzetes figyelmeztetés nélkül fújt le több hajléktalant paprikaspray-vel csütörtök este egy szemtanú szerint. Ezért ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság – közölte a Telex. A Facebookon is terjedő szemtanúi beszámoló úgy hangzik, hogy a földön fekvő hajléktalanokat lefújó négy ember végül csak azért hagyta el a helyszínt, mert egy szemtanú „erőteljesen lépett fel”. Nyomozás azután indult az ügyben, hogy egy nő csütörtökön este 11 óra körül elektronikus úton feljelentést tett.

Eszerint Budapest VII. kerületében, a Madách Imre utcában egy autóból közterület-felügyelők szálltak ki, közülük az egyik lefújt egy földön fekvő embert. A nyomozók a bejelentőt tanúként kihallgatták, majd hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amely jelenleg is folyamatban van. Bővebb információt  emiatt nem adtak.

Később egy másik szemtanú is jelentkezett a Telex információi szerint, aki lefotózta az autót, amelyből a közterület-felügyelők szálltak ki. Ezen a képen Erzsébetváros Rendészeti Igazgatóságának címere látható.

Így kell neki menni a szerencsétleneknek – nem tudom, hogy él e még e ez a portál – de nálam korlátlan mennyiségben lementve, a követőivel együtt.

Hogy pontosan hány embert fújtak le, azt a nyomozás állapítja majd meg.

Ilyenkor óhatatlanul eszembe jut, ami velem esett meg 2017 novemberében. Minek ragozzam, a lényeg, hogy az ügy máig se zárult le. Ettől független továbbra is rendpárti vagyok, tisztelem a rend őreit , a rendészeket és a rendőröket egyaránt. Viszont mindig kétségeim vannak, hogy az alig húszonéves fiatalok, egyenruhában a törvény nevében miként kaphatnak jogosítványt fizikai erőszak alkalmazására olyanokkal szembe, akiknek esélyük sincs, hogy megtámadják őket. Vagy egy ilyen fiatal hogyan kaphat felhatalmazást arra, hogy ránézésre minden jogalap nélkül 10 ezer forintos birságokat osszon ki a saját kedve szerint.  Hogyan teheti meg hosszú ideig büntetlenül idősebb emberek csicskáztatását, vegzálását a csak fantáziájában élő mondvacsinált piti szabálysértések nyomán. Egy rendőr ilyet sosem tenne.

Másolt , sorszám nélküli feljelentő cédulákra firkált dokumentumokkal még szolgálatba se mehetnének. Különben van egy úgynevezett közösségi oldaluk  – lehet, hogy addig nézegettem míg letiltottak onnan – ahol eszmét cserélnek, miként kell a csöveseket bántalmazni.

Különben fogadok, hogy a fővárosban már javában folyik az ottani rendészek, a képeken láthatók kihallgatása az illetékes rendőrkapitányságon.