Tovább folytatódik a kutatás a medve után – mi lesz vele,  ha meglelik – aki bújt bújt, aki nem azt megtalálják
Maci1

 

 

 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei és a Miskolci Önkormányzati Rendészet közösen indult járőrözésre Lyukóbányában hétfőn a déli órákban.

Mintegy tucatnyian keresik azt a medvét, amely a hétvégén kezdett kóborolni a városrészben.

 

A nemzeti park szakreferense szerint a medve – főleg a tél közeledtével – a nyugalmat, az erdőt keresi, valószínűleg szeretne visszatérni otthonába, hiszen nem a városi élet a természetes élőhelye. Amennyiben a szakemberek megtalálják a medvét, megpróbálják az erdőbe visszaterelni.

 

Az önkormányzat rendészei a kutatással párhuzamosan sorra tájékoztatják a lakosságot a kóborló állatról és felhívják figyelmüket az óvintézkedésekre.

 

A helyszínen járt Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere, aki mind a szakemberekkel, mind a rendészekkel folyamatosan egyeztet. Délután tovább erősödik a kutatás, akkor lovas polgárőrök is érkeznek a területre.

 

Továbbra is mindenkit óvatosságra intünk, kerüljék az állatot, ne próbáljanak a közelébe menni, valamint ha látják, haladéktalanul hívják a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának alábbi ügyeleti telefonszámát +36 30 861-3808.