Kákoczki Zsolt ajánlata – besegítenének a védekezésbe, tehermentesítenék a mentősöket – szállítanák a szűrést végző ápolókat

Nagyon praktikus, s megfontolandó ajánlattal állt elő Kákoczki Zsolt a Bestof Taxi vezetője.

Valamennyi társaság nevében mondotta, szívesen segítenék a mentőszolgálatot, a leterhelt egészségügyi dolgozók munkáját. Mint ismeretes volt egy időszak amikor magukra vállalták az ápolók éjszakai fuvarozását. Most pedig az a tapasztalatuk, hogy a mentőszolgálat esetkocsikkal járja a vidéket a vírusgyanús betegeket tesztelni. Közben ezekre a jól felszerelt nagy autókra szükség lehet a sérültek és a súlyos betegek szállításánál is.

A Bestof Taxi vezetője szerint a taxisok gyorsabban és egyszerűbben tudnák lejárni a tesztelésre váró betegeket.Egy kellő felkészítéssel, minden higéniai előírás betartásával tulajdonképpen egy ápolóval naponta akár 100-150 mintavételre is eljutnának. Mindannyian tudjuk, hogy meglehetősen lassan és késve haladnak a szüréssel. Kevés a szakképzett egészségügyis és a mentőszolgálat, a betegszállítás is egyre leterheltebb. Miközben a régióban jól tájékozódó taxisok forgalma megcsappant. Mindannyian vállalják a kockázatot és szeretnék aktívan kivenni a részüket a rendkivüli helyzetben adódó áldozatvállalásból.

Ha kell naponta száz címre is elmegyünk tesztelni!

Zsolt ajánlatai és érvei meggyözőek. Most már csak a központi operativ törzs és a helyi írányítás vezetőin múlik, hogy megállapodnak e a taxisokkal. Az előnyöket nem kell elmagyarázni senkinek. Nem mindegy , hogy a címekre egy 10 literes fogyasztású esetkocsival vagy egy limuzinnal járnak ki. Miközben a mentősőket azonnal tehermentesíthetnék a rájuk háruló plusz feladatoktól.