Újra összeült a miskolci operatív törzs
Debrecen, 2020. május 3. Levett mintát mutat egy orvos a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej - Nyaksebészeti Klinika mintavételi állomásán 2020. május 3-án. A koronavírussal kapcsolatos szûrõprogramban négy egyetem - a Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem - vesz részt. A programba a feltételezett fertõzötti arányból kiindulva 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerûen kiválasztva, õk életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Czeglédi Zsolt

 

 

Ülésezett a miskolci operatív törzs a Városházán szerdán – a testület a kormányzat által ismét kihirdetett rendkívüli jogrend bevezetéséhez, illetve az újabb kormányzati védelmi intézkedésekhez kapcsolódó helyi teendőkről tanácskozott.

 

A parkolás már mától újra ingyenes Miskolcon is, a tömegközlekedést érintő járatsűrítés rendszerének kidolgozásán pedig gőzerővel dolgoznak az MVK Zrt. szakemberei, hogy a B.A.Z. Megyei Kormányhivatal jóváhagyása után életbe léphessen az új rendszer – hangzott el az operatív törzs mai ülésén. Szó volt arról is, hogy az önkormányzat fenntartásában működő nevelési intézményekben, óvodákban és bölcsődékben mindenhol rendelkezésre áll kellő mennyiségű és minőségű fertőtlenítő szer.

 

Az operatív törzs mostantól rendszeresen ülésezik majd Miskolcon is, folyamatosan figyelemmel kísérve a járványügyi helyzet alakulását, hogy a lehető leggyorsabban reagálni lehessen helyben is a változásokra és a lehető legrövidebb időn belül megszülessenek a szükséges, az önkormányzat hatáskörébe tartozó döntések, intézkedések.