Felhívom a figyelmét – Miskolcon ezt nem úszta volna meg.
Kern András / Fotó: Varga ImreKern András / Fotó: Varga Imre

Budapest — Nem teketóriázott Kern András (72), amikor a minap kávéért sietett az egyik fővárosi pékségbe! A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész nem bajlódott a parkolóhely-kereséssel, hanem felhajtott a zebrán keresztül a járdára, majd szinte közvetlenül az üzlet bejárata előtt állt meg az autójával.

A járókelők rosszalló tekintete sem zavarta Kernt, aki betért a boltba, kivárta a sorát, rendelt, fizetett, majd távozott, jó néhány perccel az üzletbe való betérése után. Olvasó-riporterünk, Gergő meg is örökítette a színész parkoló autóját – szemfülességéért jár neki a Blikk 10 ezer forintja –, a fotón jól látható, mennyire nem volt elegáns a közkedvelt művész. Ráadásul, ha éppen ott egy rendőr vagy egy közterület-felügyelő, komoly bírságot is kiszabhatott volna rá.

A járókelőket is meglepte, hogy a színművész egészen a bejáratig gurult kocsijával, majd beugrott vásárolniA járókelőket is meglepte, hogy a színművész egészen a bejáratig gurult kocsijával, majd beugrott vásárolni

(A legfrissebb hírek itt)

„Végignéztem, ahogy Kern András művész úr a Frankel Leó út és a Margit körút sarkán lévő pékségbe ugrott be úgy, hogy a Mammut bevásárlóközpont felől érkezvén lefékezett a zebra előtt, majd azon keresztül felhajtott a járdára” – elevenítette fel a meglepő eseményeket lapunknak Gergő. „Leparkolt, bement egy kávéért, majd kijött és elhajtott. Ez mintegy hat percet vett igénybe. Nem csak én, körülöttem több járókelő is felháborodott. Volt, aki távozásakor szólt is neki, hogy azért mert ismert és népszerű ember, még nem tehet meg bármit, de Kern rá sem hederített senkire. Beszállt az autójába és elhajtott.”

Grafikánkon az látszik, hogy Kern a Margit körúton a Pestre tartó oldalon haladt, majd a hirdetőoszlop után a zebrán keresztül felkanyarodott a járdára és beállt a pékség elé /Grafika: Séra TamásGrafikánkon az látszik, hogy Kern a Margit körúton a Pestre tartó oldalon haladt, majd a hirdetőoszlop után a zebrán keresztül felkanyarodott a járdára és beállt a pékség elé /Grafika: Séra Tamás

Nem ez volt az első eset, hogy a színész semmibe vette a szabályokat, 2016 februárjában szintén járdán parkolt, ám akkor kiszúrták a közterület-felügyelők és megbüntették. Kern akkor lapunknak csak annyit fűzött a történtekhez: „Kinek mi a f…sz köze van ehhez?” Néhány hónappal később újabb szabálytalanságon kapták, akkor a villamossíneken autózott. Előadásra sietett és az araszoló kocsisort akarta így kikerülni.

„Darabokra van szedve a város, máshogy nem lehet közlekedni. Órákkal korábban el kell indulni, ha az ember nem akar késni. Előadásra mentem és nem értem volna oda máshogy, ezért hajtottam fel a sínekre, és újból megtenném, ha kellene. Miért? Maradjon el miattam az előadás? Azért, mert dugó meg ennyi felújítás van a városban? Megállítottak a rendőrök, majd jön csekken a büntetés, befizetem” – nyilatkozta akkor a Blikknek Kern, aki ezúttal is elismerte lapunknak, hogy hibázott.

„Szánom-bánom a dolgot, de nagyon siettem, az az igazság, ennél többet nem is szeretnék mondani” – közölte szűkszavúan a színművész.

Két szabályt sértett meg

Nagy szerencséje volt Kern Andrásnak, hogy sem rendőr, sem közterület-felügyelő nem járt arra, amikor beugrott egy kávéra a pékségbe, ugyanis a Blikk által megkérdezett jogi szakértő szerint több tízezres büntetést is kiróhattak volna rá.

„Két közlekedési szabály megsértéséről van szó jelen esetben: egyrészt tilosban parkolás, másrészt pedig a közlekedési szabályok megszegése. A szabálysértéseket azonban együttesen büntetik, nem bontják tételekre, és ebben az esetben 50 ezer forintig terjedő büntetés szabható ki” – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi Roland ügyvéd.