ujkelet.live

Egy új szerológiai vizsgálat megállapította, hogy azok, akik megkapták a Pfizer / BioNTech koronavírus vakcina második adagját, 6-20-szor több antitestet termeltek a kórokozóra, áll a Siba Orvosi Központ hétfői közleményében.

A vizsgálat, amely a kórház 102 alkalmazottjának adatait tekintette át, akik megkapták mindkét oltást, azt mutatta, hogy csak két személynél alakult ki alacsony antitestmennyiség. Az egyik alany legyengült immunrendszerrel rendelkezett, a másiknál vizsgálják, mi okozhatta az alacsony antitestmennyiséget.

Az alanyok többi részénél több antitest termelődött, mint a betegségből felépülteknél.

„A vizsgálat eredményei összhangban vannak a Pfizer kísérletével, sőt meghaladták a várakozásokat” – mondta a Siba Orvosi Központ Fertőzésmegelőzési és Ellenőrzési Egységének igazgatója és a felmérés szerkesztője, Gili Regev-Joháj professzor. „Arra számítok, hogy a vizsgálatban résztvevő többi alkalmazott eredményei hasonlóak lesznek. Mindeképpen van ok az optimizmusra.”

Regev-Johák hozzátette azt is, hogy azok, akik mindkét oltást megkapták, nagy valószínűséggel nem válnak vírushordozókká, és a magas antitestszint miatt nem fogják tovább terjeszteni a vírust.

A Ramat Ganban található Siba Orvosi Központ eddig a személyzete 80 százalékát – összesen 7106 személyt – oltotta be az első dózissal, míg 4484 kapta meg a második adagot is.

A reggeli adatok szerint összesen 2116257 izraeli (a lakosság 23,81 százaléka) kapta meg az első dózist a vakcinából, és 309065 polgár (a lakosság 3,48 százaléka) van túl a második oltáson is.

Az Egészségügyi Minisztérium tudomása szerint 12358 izraeli lett koronavírusos az első vakcina megkapása után, míg 69 a második dózis után.