KIS SEGÍTSÉG DRÁGA VÉGE

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki alkalmi munkát végzett egy 87 éves idős úrnál Sátoraljaújhelyen, majd másnap visszament és a sértett figyelmét elterelve ellopta spórolt pénzét.

Az utcán futott össze az idős pedagógus Sátoraljaújhelyen 2021. január 20-án a kora délutáni órákban egy 52 éves ismerősével. A férfi alkalmi munkát kért a 87 éves úrtól, aki mondta, hogy éppen szüksége lenne segítségre, mert a pincéjét szeretné lomtalanítani. Megegyeztek a másnapi munkavégzésben, ami elkészült és amit a sértett kifizetett. A férfi látta, hogy munkaadója honnan vette elő pénzét, majd másnap mondvacsinált okkal visszament és az idős úr figyelmét elterelve ellopta spórolt pénzét, ami  több mint háromszázezer forint volt. A sértett amint észlelte pénze hűlt helyét azonnal bejelentést tett a rendőrségen. Az egyenruhások hamar azonosították és elfogták a tolvajt.

A férfi részletes beismerő vallomást tett a rendőröknek, elmondta továbbá hogy a lopott pénz egy részét elvesztette. A még meglévő pénzt a rendőrök lefoglalták és visszaadták jogos tulajdonosának.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben.