Miskolcon – egyirányúsítják a Mikes Kelemen utcát

 

 

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városüzemeltetési és Műszaki osztálya felülvizsgálta a Mikes Kelemen utca forgalmi rendjét.

Az elvégzett vizsgálat nyomán megállapította, hogy az utcában parkoló gépkocsik akadályozzák a forgalom folyamatosságát, balesetveszélyes helyzetet teremtve ezáltal.

A probléma megoldására két lehetőséget dolgoztak ki a városházi szakemberek.

 

  1. Az útszakasz mindkét oldalán a gépjárművel történő várakozás korlátozása. Ennek előnye, hogy az útszakasz forgalma akadálymentes lesz a járművel közlekedők részére. Hátránya viszont, hogy a szakaszon található ingatlanok előtti várakozás elveszti korlátlanságát.
  2. A Mikes Kelemen út egyirányúsítása az Aulich utca irányából, fentről lefelé. Ezzel a megoldással az ingatlanok előtti várakozás lehetősége megmarad továbbra is, valamint a járművek szembe találkozása által fennálló vitás és balesetveszélyes helyzetek megszűnnek.

 

A Mikes Kelemen utca lakóit bevonta az egyeztetésbe a hivatal. Az itt élők nagy számban a második lehetőséget preferálták, így az annak megfelelő forgalmi rendet kísérleti jelleggel, 2021. január 25. napjától vezették be.

Az új forgalmi rendet folyamatosan vizsgálják, és az első egy hónap tapasztalatainak figyelembevételével válhat véglegessé.