Belépett az üzletbe és rögtön ütött

 

 

 

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy 36 éves férfival szemben, aki egy ételbárban féltékenységből bántalmazott egy másik férfit, mert azt feltételezte, hogy viszonya van a feleségével.

 

A vádirat szerint, a vádlott 2020. szeptember 4-én késő este a munkahelyén tartózkodott, amikor telefonon felhívta a kisfia. A gyerek elpanaszolta, hogy egy buli miatt a késői időpont ellenére, a testvérével együtt az édesanyjuk munkahelyén, egy károlyfalvi ételbárban vannak és az anyjuk nem hajlandó őket hazavinni aludni.

 

A vádlott – akinek a feleségével való kapcsolata már egy ideje megromlott – a hívás hatására feldúlt állapotba került, azonnal gépkocsiba ült és munkahelyéről az ételbárhoz ment. Miután  bement az üzletbe meglátta ,hogy a pultnál áll az a férfi akiről azt feltételezte, hogy kapcsolata van a feleségével. A vádlott odament a férfihez és a két gyermeke valamint a vendégek jelenlétében, szó nélkül ököllel orrba vágta. A sértett ezt követően lefogta a vádlottat, aki rövid dulakodást követően távozott.

 

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló orrcsont törést szenvedett.

 

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.