Ha 12. akkor a bankom SMS üzenetére ébredek.  Jelzik megjött a nyugdíj a számlámra. Jó tudni, jóleső érzés, hogy ennyire pontosak és megbizhatóak. Nos, ma kedvem lett volna egy olyan szakemberrel beszélgetni, aki a hazai nyugellátás kulisszái mögé is belát, aki el tudja magyarázni miként, szabják ki a nyugdíjat manapság, s mi is az a svájci indexálás.

Engem ugyanis a svájci név azt sejteti, hogy ha e szerint fizetnének, akkor egyben megkapnánk az ottani jólétet. Ami persze kizárt. Arra is kíváncsi lettem volna, hogy ez a nyúlós 13. havi kifizetés valójában csak egy kampányfogás vagy tényleg ennyire gondoskodnak a szép korúakról. S mi legyen a szomszédos ukránok kamu nyugdíjaival, amelyek állítóan vérlázítóan magasabbak, mint a mieink, s a mi kasszánkból fizetik. Tényleg életünk végéig tartanunk kell magunkat a valamikori Szovjet birodalommal kötött társadalombiztosítási szerződéshez.  Miért nem mondjuk fel ezt a megállapodást.

Végül Mokrai Mihály doktor összehozott Kovács Istvánnal az MSZP miskolci nyugdíjas tagozatának elnökével, vele beszélgettem, ő volt a mostani vendégem a Vágatlan adásában.

A témának nincs vége – nyugdíj ügyben továbbra is keresem a szakembereket. S ha valakinek van valamilyen jó témája, amiben egymásnak akaszkodhatunk, jelentkezzen vendégnek a Vágatlanul adásába. Még fogadóórát is tartok – ehhez persze az kell, hogy a bejelentkező küldje el a mail címét, s meghívót kaphat.