Harminc ezret kapott kölcsön, plusz két millióval és egy mobillal távozott

2021. 02. 21., v – 09:55

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Testvérétől kölcsönkért, majd régi kölcsönét is visszavette egy férfi Miskolcon, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki.

Önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival szemben. A gyanúsított 2021. február 19-én a kora délutáni órákban telefonon kereste fel húgát, hogy anyagi nehézségei támadtak adjon neki kölcsön. A nő ebbe beleegyezett és fogadta testvérét miskolci otthonában. A lakásban jelen volt édesanyjuk is, illetve a húg élettársa.

B. Lászlónak testvére átadott harmincezer forintot, ekkor azonban a fivér sérelmezni kezdte, hogy a pénz kevés, többet akar. Vita alakult ki a testvérek között, mert B. László tudni vélte egy közös ismerőstől, hogy húgáék nagyobb kölcsönt vettek fel decemberben és több pénzt követelt. A férfi sógora ekkor kijött a lakásból, hogy rendőrt hívjon, a két nő pedig csitítgatni kezdte a felbőszült rokont. Végül egy szekrényből kezdte kidobálni a ruhákat az elégedetlen férfi, amikor egy borítékhoz ért, amelyben nagyobb köteg készpénz volt. A pénzt magához véve akart távozni a lakásból, ám húga és anyjuk is kérlelte, hogy adja vissza borítékot annak tartalmával. B. László azonban a pénzzel együtt eljött a lakásból, ahol még távozása előtt egy mobiltelefont is zsebre tett a korábbi tartozás fejében.

A rendőrségre érkezett bejelentést követően a rendőrök hamar elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akinek az élettársa táskájából elő is került a pénz és a mobiltelefon is.

B. László kihallgatása során elmondta a nyomozóknak, hogy pár évvel korábban ő adott kölcsön a testvérének és családjának, amikor külföldre költöztek. A férfi szerint ezen tartozást húga nem adta meg részére. Most azonban, amikor tudomást szerzett arról, hogy hozzátartozói nagyobb összeget vettek fel úgy gondolta ideje visszavenni az őt megillető pénzt.