A Nutri-Score európai bevezetésére vonatkozó felhívást írtak alá európai kutatók és tudományos szervezetek, köztük a Magyar Elhízástudományi Társaság
 

    A Nutri-Score egyszerű és átlátható, szigorú tudományos háttérrel
megalapozott élelmiszer címkézés, amelynek célja az étrendi döntések
megkönnyítése a vásárlóközönség részére a krónikus betegségek
kialakulásának vagy progressziójának megelőzése érdekében.
     32 különböző európai ország közegészségügy, megelőző orvoslás,
elhízás, endokrinológia, onkológia, kardiológia, gyermekgyógyászat
és szociális területen érintett - 269 egyéni és 21 szakértői
szövetsége - felhívást írt alá a táplálkozás területén, amelyben
arra szólítja fel az Európai Bizottságot, hogy a Nutri-Score-t mind
a fogyasztók, mind a közegészségügyi hatóságok érdekében a lehető
leghamarabb fogadják el harmonizált és kötelező csomagolás előtti
tápértékjelölésként (FOPNL) Európa-szerte.
     A Nutri-Score-t tudományos alapon fejlesztették ki kutatók, az
egyedüli olyan élelmiszer-előlapi tápértékjelölés Európában, amely
lektorált nemzetközi tudományos folyóiratokban megjelent 40
tudományos tanulmány tárgyát képezte, bizonyította annak
hatékonyságát, relevanciáját és hasznosságát a fogyasztók egyéni
érdeke és a népegészségügyi célok érdekében.
 További információ:
 Dr. Halmy Eszter, ügyvezető elnök, Magyar Elhízástudományi Társaság
 E-mail: drhalmyeszter@gmail.com
 Mobil: 06209292472
     Kiadó: Magyar Elhízástudományi Társaság