A katonai bázisról törvénytelenül kidobott anyamacska és kiscicái csodával határos módon “hazataláltak”

ujkelet.live

Egy anyamacska és két kiscicája, akiket egy észak-izraeli katonai bázisról az erdőbe telepítettek ki, csodával határos módon visszatértek a bázisra, az állatok számára bizonyára zűrös hétvége után, közölte Joáv Zitun, az Ynet újságírója.

Az Izraeli Védelmi Erők állatvédelmi törvényei ellenére Fernandát és két cicáját lakhelyükről, az Északi Parancsnokság cfáti bázisáról a hétvégén a helyi Birija erdőbe vitték, mely végül egy kutató-mentő akciót eredményezett.

 

Fernandát kezdetben az Információs és Kommunikációs Technológia részleg katonái fogadták be, akik úgy gondozták a macskát, mintha sajátjuk lenne. De miután Fernanda két egészséges cicának adott életet, a hadosztály parancsnokhelyettese elrendelte, hogy a macskát újszülöttjeivel együtt távolítsák el a bázisról.

A kegyetlen cselekedet arra késztette a Fernandát befogadó katonákat, hogy panaszt nyújtsanak be több állatjóléti ügynökségnél, többek között az izraeli hadsereg saját állatokkal foglalkozó igazgatóságánál, amely a macska kitelepítését vizsgálta a bázison.

Miután arra a következtetésre jutott, hogy a macska és a cicák eltávolítása otthoni környezetükből törvénytelen és ellentmond az Izraeli Védelmi Erők értékeinek, kutatócsoportokat küldtek az erdőbe, ahová Fernandát és almát vitték.

A nagy kutatóakció ellenére, a csapatok nem találták nyomát Fernandának és kicsinyeinek, így a mentők azt feltételezték, hogy a hideg időjárás és a zord körülményei miatt nem maradtak életben.

„Úgy véltük, hogy a kiscicák már minden bizonnyal nem élnek” – mondta a kutatást segítő egyik forrás.

Miután az egész hétvégén a macskát keresték, az Információs és Kommunikációs Technológia részleg katonái elkeseredve tértek vissza a laktanyába, hogy aztán Fernandát az egyik katona ágyán találják összebújva cicáival.

 

Az Északi Parancsnokság gyorsan otthont talált Fernanda és a kicsinyei számára, mindazonáltal az Izraeli Védelmi Erők összes parancsnoka tisztában van a katonai támaszpontokon talált állatok kezelésének és bánásmódjának pontos eljárásaival.

Az izraeli hadsereg szóvivői egysége közölte: „Az eset ismert, kivizsgálják és ennek megfelelően fogják kezelni. Az Izraeli Védelmi Erők nagyon komolyan veszi az állatok védelmére vonatkozó törvények megsértését.”