Osztogatták a büntiket – az USA jogosítványokat nem fogadták el  – a maszk hiányának is megkérték az árát – bekeményitettek a zsaruk

Korántsem volt olyan békés  az idei bodrogkeresztúri zarándoklat Steiner Saje sírjánál mint a korábbi esztendőkben .  A világ minden részéről összegyűlt többszáz vallásos zsidó biztonságára most is számos rendőr vigyázott. Ám míg azelőtt nem volt ilyen helyzet,  konfliktusok sem keletkeztek a zarándokok és a hatóság képviselői között. A rendőrők teljes joggal sorra bírságolták a maszk nélkül közlekedőket. Hiába mutatták az oltakozási bizonyitványukat és a legfrisebb teszteredményeiket. Sőt az idén még a bérelt autók vezetőinek a jogosítványait is elkérték. S akinek amerikai vezetői engedélye volt – ez az unióban nem érvényes – többezer forintos helyszíni bírságot kapott kézhez.  Ezt ott egy mobil bankautomata terminálon, kártyával is rendezhették. Tehát az idei zarándoklatnak a legnagyobb nyertese az államkincstár lett,  mivel személyenkét legalább félszázezer forintos büntetéseket osztogattak ki.  Jogszerűen. Hogy ez az intézkedéssorozat központi utasításra vagy valamilyen egyéb megfontolásból történt azt még senki nem tudja. A tanulság viszont hasznos, jövőre ezekre jobban figyelni kell.

Különben a bodrogkeresztúriak minden eddiginél többet kaszálnak a lakások kiadásán. A taxisok, a személyszállítók is jól kerestek. Egy pedti fuvarért 250-300 dollárt kértek.