Hol az igazság – tanúbeszállítást is vállaltak – Columbo kabátomban nyúlkáltam a farzsebembe, hogy pisztolyt rántsak, mesélte a trafikos nő- vannak érinthetetlenek Miskolcon is
Bizonyítás a posta előtt

Peregnek a csontvázak. Hogyan működik egy rendőri nyomozás.  Nem árt tudni, hiszen sorsok, életek múlnak a zsaruk hozzáállásán , lelkiismeretességén.  Nem mindegy, hogy az áldozatot vagy a bűnőst veszik pártfogásba. S akkor tessék megnézni ezt a feljegyzéts, amely az ellenem folyó nyomozás során készült a kapitányságon.

Tanúbeszállítást is vállalt – Kovács úr és csapata . Nem véletlenül mondotta, szoros együttműködési megállapodásuk van a miskolci kapitánysággal, még munkaidő is után is barátkoznak.

Világosan kiderült, hogy amikor a két miskolci rendész az ellenem történő intézkedéskor  bántalmaztak, megbilincseltek valami nem stimmelhetett. Hiába a két egyenruhás meséje, hogy fegyvert fogtam rájuk, de ők bezzeg életük kockáztatásával csak kivették , kitépték a zsebemből az engedéllyel tartott gázpisztolyt.

A vizsgáló rendőrnő három napig bóklászott a környéken tanúkat keresett. Közben nem vette észre – az éber rendőrnő – hogy a posta sarkával szemközt van egy élő kamera, a mélygarázsé. Nem ment le , hogy megnézze. Én követeltem ki a törlése előtt egy órával. Majd egy év elteltével volt szives az általan megmentett filemt megnézni.

A minap hu oldalán is elmesélték a történetet a bátor egyenruhások, de csak nem tettek felhívást szemtanúk keresére.  Senki nem látott semmit – ugye milyen ismerős – a rendőrségi felhivások közül cirka száz hirdetményre jó ha egy jelentkező akad.  Tehát a rendészetnek kellett átvenni a tanúkutatást.  A mellékelt levél szerint ez kényelmesnek bizonyult – maga Szabó Krisztián és Tóth Tamás megoldotta a feladatot. Meggyőzték azt az eladó hölgyet akinél az elektromos cigarettát vásárolták meg leakasztottak egy harmadosztályú játékvezetőt, aki olymódon adta elő a sztorit, hogy a bíróság kizárta. Remélem hamis tanúzás címén meg is kapja a jutalmát.

Soltész Edina vagy Mónika, a fene se tudja hogyan hívják – ő az egyes számú titkositott tanú – a bíróságon bemutatkozott – meséli az úr – én lennék megtisztelve Columbo ballonkabátban volt, a farzsebéhez kapott és onnan rántotta ki a pisztolyt. Drága Jó Istenem legalább ha ilyenre vállalkozik – ha jószolgálatból is  – legalább készüljön fel rá, olvassa el a médiában megjelent rágalmakat. Ne újítson , ne találjon ki kabátfazonokat, s farzsebet…. A rendészek nem így mesélték el.

Tehát a rendőrnő hivatalos levele szerint a rendészet gondoskodott tanúkról is.  De, miért is, csak nem bíztak eléggé a két rendészben, akik közül az egyik engemet megelőzően ugyancsak kirángatta a kocsijából az egyik ismert főügyészt.  A bíróság nem hallgatta meg a jogászt, azzal az indokkal, hogy előfordulhat, valakinek rossz napja van és akkor indulatosabban intézkedik. Tényleg van ilyen, mert Szabó úr később már a hajléktalanokat is bántalmazta, ezért jelentette fel a rendőrségen.  Később aztán erről már megfeledkezett.

Hogy mi ebből a tanulság – nos önkiszolgálás van – keress magadnak a tanút – a rendőrség tényleg nem foglalkozhat mindennel.

Az első rendőrségi feljegyzés a helyszínen – tanúk előtt – én a fegyveres támadó – állítja az utasom nem vettem elő fegyvert – a zsebemből tépték ki. Vajon a későbbiekben hogyan tudták ezt megmásítani majd az ítélet indoklásában az utasomra kenni …

Szántó Krisztián százados , aki nem is tudott arról, hogy mit írt alá…

A bíróságon – bocsának nem akarom bántani a hazai igazságszolgáltatást, hiszek a függetlenségükben és a befolyásolás mentességükben – de az alábbi a rendőrségi vallomás szerint az érdekkörömbe tartozó barátom , ott azonnal a helyszínen minden külső ráhatás nélkül a kiérkező két szimpatikus rendőrnek  – akik voltak olyan kedvesek, felállítottak a földröl és kiszabadították a hátra bilincselt kezeimet – jegyzőkönyvezték az utasom vallomását – miszerint nem vettem elő fegyvert, ezt a zsebemből tépték ki.  A rendőrnőnek persze ez semmit nem jelentett. Mit tetszenek gondolni az ilyen ügyekről?

A történet folytatódik …..ha a betegségem nem gátol meg, sok vesztenivalóm nincs kitálalom az igazságot.