Skip to content

Bicikliúttal kötik össze Egert és Miskolcot: ezen a vonalon kerekezhetünk majd a két város között – 56 kilométeres kerékpárút épül a két megyeszékhely között.

Bicikliúttal kötik össze Egert és Miskolcot: ezen a vonalon kerekezhetünk majd a két város között  – 56 kilométeres kerékpárút épül a két megyeszékhely között.
Tibolddaróci

 

Jelentős beruházás, több településen átívelő kerékpárút kezdhet épülni a közeljövőben, melynek két végpontja Miskolc és Eger lesznek. Ez az újonnan épülő szakasz rácsatlakozik majd a már megépült Miskolc-Mezőkövesd és Mezőkövesd-Bogács szakaszokra is, velük együtt egy jelentős kerékpárút-hálózatot létrehozva a két megye területén. A kerékpárút teljes hossza 56 kilométer lesz – számolt be az egri városvezetés portálján, az egerinfo.hu.

 

Mint írják, a megvalósításról szóló elvi nyilatkozatból és a projekt dokumentációjából kiderül: az útvonal kiindulópontja Miskolc-Tapolca lesz. Erdei úton haladva ez a miskolci szakasz a város közigazgatási határáig tart majd Kékmezőig Kisgyőr irányába. Ezután az útvonal Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén halad tovább Harsány irányába. Harsány után Sály, Tibolddaróc, Bogács és Szomolya kerül érintésre, ahol eléri a megyehatárt.

Heves megyei része eredetileg Eger határáig tartott volna, de az önkormányzat vállalta egy közigazgatási területen belül futó szakasz kiépítését, így a bicikliút valóban egy az egyben összeköti egymással a két megyszékhelyet. 

Az útvonal térképét is megosztották: a borházunk előtt vezet el majd a kerékpárút

kerekpar

Szántó István


Related article

Ezt már olvasta?

No Image

KERESSÜK SZABÓ KITTIT

november 8, 2022