Szent István napja alkalmából az államalapításra emlékezett a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal. Egyúttal kormánymegbízotti kitüntetésekkel ismerték el a szervezet munkatársait.

A Miskolci Nemzeti Színházban tartott rendezvényen az ünnepi műsor után Alakszai Zoltán kormánymegbízott köszöntötte a vendégeket, akik között hagyományteremtő szándékkal 200 megyei polgármester is helyet foglalt.

Alakszai Zoltán
Fotó: Horváth Csongor

Az ünnep és jelentésének taglalása után először a településvezetőket és képviselőket szólította fel közös, fejlődést célzó cselekvésre, majd a kormányhivatali kollégákhoz szólt. Mint mondta, a közel 3000 dolgozó egy olyan közösséget alkot, amely több téren is példát mutat: egyebek mellett egyszerre álltak helyt a közigazgatási és a pandémiához kapcsolódó feladatokban is. Mindezek miatt a kormánymegbízott fontosnak tartja, hogy ők is megbecsülésben részesüljenek.

György István
Fotó: Horváth Csongor

Az ünnepségen beszédet mondott György István területi közigazgatásért felelős államtitkár is. Emlékeztetett, hogy Szent István óta tudjuk: az állam szervezésének alapja a közigazgatás, amelynek fejlesztése egy soha véget nem érő folyamat. Úgy véli, a jól szervezett közigazgatás javítja a gazdasági versenyképességet. Az államtitkár emlékeztetett a pandémiás időszak alatti példaértékű összefogásra is, amelyért mindenkinek köszönetet mondott. „Megtiszteltetés ilyen nagyszerű kollégákkal együtt dolgozni” – zárta gondolatait.

Nézők
Fotó: Horváth Csongor

A díjazottak listája itt olvasható:

Az év kormánytisztviselője: Imolya Tünde

Kormánymegbízotti dicséretben részesült: Balázs Tibor, Bartáné Bányai Marianna, Bárdosiné Gulyás Katalin, Berziné Szarka Ilona, Bialkó Renáta, Boros Lajosné dr., Éva József, Farkas Péter, Földi Péterné, Dr. Gombosné Vajna Ildikó, Dr. Gulyásné dr. Baksy Emese, Hütter Mónika, Kaizler Sándor, Krajnyák Tiborné, Nyiri János, Pálinkás Anita, Pereszlényiné Farkas Klára, Puzsárné dr. Nagygyörgy Erzsébet, Sápi Enikő, Szöllösi Katalin, Tahi János, Tóthné Bertók Ágnes

Kormánymegbízotti elismerő oklevélben részesült: Rézműves János, polgármester, Taktabáj és Nagy Beáta Dóra, jegyző, Gönci Közös Önkormányzati Hivatal