Csak óvatosan – az ördög sosem alszik, s mindig szomjas – valaki beleihatott a tejecskémbe – hiányzanak a zárófóliák – mit lép majd a miskolci centrumos Spár?
Bontatlan ez a normális alufóliás
Ezek a szavatossági időjelzések is elég különbözőek. Mire megfejtem már le is jártak.

Mostanában fedeztem fel, ezek a szintetikus tejtermékek, a rizs és a kókusz leve kevésbé savas, nem okoznak gyomorégést. Viszont ugyanolyan kávé és kakaó készíthető ezekből is, mint a tehéntejből. Nem olcsók, de állítólag egészségesek is.

Itt a számla

Nos, a miskolci centrumos Sparban ezek időnként jó áron kaphatók. Most, mint a számla is tanúsítja olcsón megvehettem. A meglepetés viszont otthon ért a kókuszos felbontásakor. Lecsavartam a kupakját és megdöbbenve láttam, fel van szakítva az alumíniumzáró fedele. Mire gondol az ember ilyenkor? Megmérgezték, beleittak vagy felvizezték. Belevizeltek… Megnéztem a rizseset is, ezek is fel voltak bontogatva. A fene se gondolná, hogy az eladók tennének ilyet, inkább az a sejtésem, az eladók közül akadnak illegális tesztelők.

Ha nyugaton élnék, még az is megfordulna a buksimban, hogy valaki vagy valakik ily módon akarják megzsarolni a termék gyártóit. Pénzt követelnek cserébe, hogy nem mérgezik meg ezek a tejutánzatokat. Előtte viszont átszakítják a védőfóliát, jelezve, ezeket a manipulációkat észrevétlenül megtehetik bármelyik áruházban. Számomra most két alternatíva marad – visszafizetik nekem a bontott termékek árát vagy magam öntögettem ki. A jövőben pedig a pénztárnál valamennyit ellenőrzöm, hogy bontatlanok e. Igaz a mögöttem sorakozók nem örülnek majd ennek az óvatos előrelátásomnak, de mi mást tehetnék. Tehetnénk.