Friss – vannak még csodák – az balra fordulni tilos tábla tényleg túl van a téren – szériában bírságolnak – ha egy üzlet beindul, kár lenne abbahagyni – kizárt a szándékosság, szabály az szabály

Tessék mondani járt már e úgy valaki Miskolcon rajtam kivül, hogy megbírságolta a rendőr idén május tizedikén délelőtt. Potom 10 ezer forintra majd én sebtében azonnal befizettem,  ám most augusztus végén kiküldtek még egy bírságot, hogy az intézkedő rendőr rosszul mérte fel a helyzetet és kénytelenek megötszörözni a büntetést. Tegyük fel, hogy igaza volt a rendőrnek, jól kíszúrta, fél órája keresek egy parkolóhelyet és már csak perceim voltak a tárgyalás kezedetéhez, megkockáztattam és befordultam a Szent Flórián térre. Megjegyzem rajtam kivül – visszakereshető sorszám szerint  még három autóst mázsált meg ugyanennyire. Vajon hogyan tudhatom meg, hogy esetükben is újabb bírságot küldtek e ki? Vagy ez a privilégium csak esetemben érvényes?

A Dózsa György utca felől balra. Persze már háromszor megnéztem- kimegyek egy rendőrrel is ha kell – hogy a balra fordulni tilos tábla túl van a téren. A lényeg , hogy megkülönböztetett figyelemben részesültem. Ismét. Egy szabálysértésért bírságot szabtak ki. Persze nem ez a végső, szerintem az agytröszt még dolgozik, miként lehetne harmadszor is, egy még nagyobb összeget kiszabni arra az egy szabálysértésre.

  Kérdésem , az iratok szerint lehet e harminc napon túl is ezzel foglalkozni. Vagy az a harminc nap csak rám vonatkozik, az újabb felebbezési határidőt korlátozza. Még az érdekelne, hogy mi lesz a sorsa annak a közegnek aki ott helyben nem mázsált meg elégszer?  Mondjuk mi jár az egyenruhásnak ha hagyta volna egy piti kis összeggel megúsznom a tévedésem? Leszerelik vagy kitüntetik?