Felakasztotta, baltával ütlegelte, majd a tóba dobta a kutyát – mert nem kedvelte az állatot
Kutya

 

 

 

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a munkahelyén brutális kegyetlenséggel végzett egy kutyával pusztán azért, mert nem kedvelte az állatot.

 

A vádlott egy Tiszaújvároshoz közeli településen működő bányaüzem területén biztonsági őrként dolgozott. Hosszabb ideje a telephelyen élt a dolgozók által befogadott öt év körüli kan kutya, amit a vádlott nem szeretett, mert az bizalmatlan természetű volt.

 

A vádirat szerint, a vádlott 2020. január 03-án kora délután, a kutyát- ételt kínálva neki –a telephelyen lévő bányató partjára csalta és ott egy fára felakasztotta. Ezt követően a vádlott a nála lévő baltával a felakasztott állatot a fején, valamint testszerte több alkalommal megütötte, majd a kutyát a bányatóba dobta.

 

A kutya pusztulását a fejét ért nagy erejű, külső tompa behatás okozta. Az állat az elszenvedett súlyos fejsérülés után még élt, halálának bekövetkeztéig különös szenvedést élt át.

 

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.