A volt miniszter ajtajába lőtt a szomszédja – semmi politika , az egyik lakó nem kapcsolta ki a riasztót

Forgács Imre egykori igazságügyi és rendészeti miniszter egyik szomszédja nem volt hajlandó kikapcsolni a lakásában megszólaló riasztót, helyette belelőtt a csendet kérők ajtajába.

Szerda reggel ittasan több lövést adott le Forgács Imre volt igazságügyi és rendészeti miniszter lakásának ajtajára az egyik szomszédja – írja a Népszava.

Forgács a lapnak elmondta: hat órakor arra ébredt, hogy a társasházuk egyik lakójának riasztója bekapcsolt. A felesége felhívta a szomszédot, kiderült, hogy nincs semmi baj a lakásában, de sem az ő, sem pedig a közös képviselő kérésére nem volt hajlandó kikapcsolni a riasztót. Ezek után a férfi odament Forgácsékhoz, és üvöltve követelte, hogy nyissanak neki ajtót. Amikor ezt nem tették meg, pisztolyt vett elő, és többször belelőtt az ajtóba.

Erre riasztották a rendőrséget: az egyenruhások húsz perccel később a férfit a saját lakásában fogták el. Mint kiderítették, gumilövedékes pisztollyal lőtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte: politikai motiváció nem vetődött fel az ügyben. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a 39 éves férfi ellen, aki megtagadta a vallomástételt. Személyi sérülés nem történt.

Forgács Imre 2009 decemberétől a 2010-es kormányváltásig volt a Bajnai-kormány igazságügyi és rendészeti minisztere, épp az ő hivatali ideje alatt szigorítottak a sportlövői engedélyű fegyvertartás szabályain. A volt miniszter a Népszavának azt mondta: miután a szigorítást követően megnőtt az igény az engedély nélkül tartható, különösen a gumilövedékes fegyverekre, az ezekről szóló szabályokat is érdemes lenne felülvizsgálni.