A SEGÍTŐKÉSZ RENDŐR HÁZHOZ MENT
2022. 01. 25., k – 13:57

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Dédestapolcsányban egy idős néni házának a bejárati ajtaját javította meg.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Csányi István r. főtörzszászlós 2022. január 24-én egy 87 éves egyedül élő dédestapolcsányi nénit keresett fel. A rendőr telefonon keresztül az asszonnyal rendszeresen tartja a kapcsolatot, ha szükséges meg is látogatja, segítséget nyújt neki. Az utolsó hívás alkalmával Zsuzsa néni elmesélte a körzeti megbízottnak, hogy elromlott az otthona a bejárati ajtójának a zárja, és nem tudta azt biztonságosan bezárni, illetve az éjszakai mínuszokban képtelen a házat melegen tartani. Kollégánk azonnal felkereste az idős hölgyet, és saját maga javította meg az ajtó zárszerkezetét.

A rendőrség Házhoz megyünk programjának célja, hogy hiteles forrásból származó információk közreadásával segítse a lakosság biztonságának megteremtését, az állampolgárok önvédelmi képességét, és ha kell akkor közvetlen segítséget is nyújtson.