Sok időt spórolhatunk egy új elektronikus ügyintézési szolgáltatás bevezetésével

 

 

 

Egy új adatváltozás-kezelési állami szolgáltatási rendszerhez kapcsolódott a napokban a MIVÍZ Kft. és a MIHŐ Kft.  A víz-, gáz-, távhő- és áramszolgáltatóknál eddig külön-külön kellett bejelenteni az adatok változását, amely hosszabb ügyintézést vont maga után, az új szolgáltatással ez az idő megspórolható lesz.

 

Az e-bejelentővel a közműátírás és megváltozott adatok bejelentése név, lakcím, elérhetőségi, kapcsolattartási adatok változása, néhány kattintással otthonról egy számítógépről, egyetlen online felületen is elintézhető, https://e-bejelento.gov.hu/  akinek pedig nincs ilyen lehetősége, felkeresheti a kormányablakot és a kormányablak ügyintézőinek segítségével lépnek fel az ügyfélkapun keresztül az e-bejelentő szolgáltatásra. A rendszer lényege, hogy nem szükséges külön-külön felkeresni a közműcégeket mondta az új szolgáltatás kapcsán Csengő Péter a Miskolc Holding informatikai vezetője, aki kiemelte, hogy díjmentes, egyszerű és gyors ügyintézési lehetőséget kínál a lakosságnak az e-bejelentő szolgáltatás a hét minden napján 24 órában.

 

A szakember a rendszer működését ismertetve azt mondta: az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező felhasználók a https://e-bejelento.gov.hu/ címen belépve a szolgáltatási felületre kezdeményezhetik az egyes bejelentések elindítását. A belépést követően könnyen kezelhető felületek segítik az ügyfeleket a megfelelő szolgáltatás és szolgáltató eléréséhez. Az adatok megadását és dokumentumok feltöltését követően a kommunikáció a továbbiakban elektronikus formában történik a szolgáltatóval. Ez a kommunikációs csatorna – kiegészítve a már említett folyamatos és időben korlátlan elérhetőséggel – egy merőben új és magas komfort fokozatú ügyfélkapcsolati felületet nyit a felhasználók felé, amely az egyre nagyobb körben terjedő elektronikus ügyintézési lehetőségek terjedésén túl, a csatlakozó cégeknek- közvetetten – ügyfélelégedettség növekedést is eredményezhet. Miskolc Város szolgáltatói is megkezdték a csatlakozást az e-bejelentőhöz. A MIHŐ Kft. és a MIVÍZ Kft. csatlakozása már megtörtént, és amint lehetőség nyílik rá, további helyi szolgáltatók is bekapcsolódnak ebbe az új innovatív szolgáltatói rendszerbe.