2022. 04. 13., sze – 12:02

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Nemcsak a lovak, de a sofőr papírjai sem voltak rendben. A rendőrök az M3-as autópálya Geleji pihenőhelyén intézkedtek egy lószállítóval szemben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai 2022. április 7-én 8 óra 10 perckor, az M3-as autópálya Geleji pihenőhelyén ellenőriztek egy tehergépkocsit, ami két lovat szállított.

lóA járőrök az okmányok ellenőrzése során kiderítették, hogy a:

  • a lovakhoz tartozó úgynevezett lóútlevelet más állatokra vonatkozóan állították ki, ami megalapozza a hamis magánokirat felhasználásának gyanúját.
  • A hatóság közigazgatási eljárást is indított, mivel a jármű vezetője nem rendelkezett élőállatok szállításához szükséges engedéllyel.
  • A rendőrség szabálysértési eljárást is indított, mivel a tehergépkocsi műszaki állapota közúti közlekedésre nem volt alkalmas, és kötelező biztosítással sem rendelkezett.
  • Negyedsorban, a sofőrt korábban eltiltották a vezetéstől, így a férfi elkövette a járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekményt.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt járművet vezet, bűncselekményt követ el, és bírósági eljárást vonhat maga után.