Megújultak a turisztikai információs táblák

 

 

A húsvéti hosszú hétvége előtt Miskolc 11 helyszínére kerültek ki megújult tartalommal turisztikai információs térképek, melyek segítséget nyújtanak az attrakciók vagy más, utazáshoz kapcsolódó helyek megtalálásában.

A MIDMAR Kft. gondozásában a város közel 40 helyszínén találhatók meg azok a kétféle méretben készült térképes táblák, melyek Miskolc egészét vagy egy-egy kiemelt turisztikai városrészét mutatják be. A nagyobb térképeken hangulatos fotók is szerepelnek, melyek egy-egy attrakció meglátogatására csábítanak. Az angolul és németül is olvasható látnivalók mellett, a parkolók, posták, gyógyszertárak, kerékpárutak, busz-és villamosmegállók, jegypénztárak piktogramjai is segítenek a gyors tájékozódásban.

A belvárosban három helyen (Centrum Áruház előtt, Kandia-köz, Villanyrendőr), a lillafüredi kisvonat mindkét végállomásánál, Diósgyőrben a Nagy Lajos király úton, Felső-Hámorban a Kohászati Múzeum előtt, a Majális-park buszvégállomásnál és Miskolctapolca három pontján (nagyparkoló, Aradi sétány, Bay Zoltán tér) láthatók a megújult térképek. A táblák sok éven keresztül bírják az időjárás viszontagságait, inkább a vandalizmus miatt kell rendszeres karbantartásukról gondoskodni.

A frissen kihelyezett térképekre már olyan attrakciók is felkerültek, melyek elkészülte folyamatban van, így az épülő Zsófia-kilátó és a Szeleta Park Látogatóközpont helyét is felfedezhetjük a látnivalók között.