Skip to content

Felháborodott a kerepesi polgármester, mert nem tartóztatták le a tömegverekedésben lövöldözőket

Felháborodott a kerepesi polgármester, mert nem tartóztatták le a tömegverekedésben lövöldözőket
bilincs hátra
Felháborodott a kerepesi polgármester, mert nem tartóztatták le a tömegverekedésben lövöldözőket

Gyuricza László felszólította az illetékes ügyészséget, hogy vizsgálja felül a döntését.

Két család vitájából százfős tömegverekedés alakult ki szombat este a Pest megyei Kerepesen, ahol lövések is dördültek. A verekedők közül három férfit – a lövéseket leadókat – a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogott el, mert egy közeli ingatlanban rejtőztek el, és a rendőrök többszöri felszólítására sem működtek együtt.

Az eset kedden, a rendőrség híradása által kapott országos nyilvánosságot. Ebből kiderül, hogy a hatóság kezdeményezte a férfiak letartóztatását fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt, ezt azonban az ügyészség nem látta indokoltnak, így a továbbiakban szabadlábon védekezhetnek.

Ennek nyomán a település polgármestere, Gyuricza László kedden közleményt adott ki, hogy „a tisztességes helyi lakosság védelmében” felháborodását fejezze ki az ügyészség állásfoglalása ellen. Szerinte amiatt, hogy a három férfi szabadlábra került, „veszélyben érzi magát Kerepes lakossága. Félő a bűnismétlés és az ehhez hasonló agresszív bűncselekmények újbóli elkövetése. „Továbbá felmerül a szökés lehetősége és tanúk befolyásolása is, hiszen a tömegverekedésben több mint 100 fő vett részt.”

Gyuricza „a kerepesi közbiztonság megteremtése érdekében” felszólította az illetékes ügyészséget, hogy vizsgálja felül a döntését és helyezze letartóztatásba a gyanúsítottakat. Továbbá segítse a rendőrség és az igazságszolgáltatási szervek munkáját, hogy mielőbb rács mögé kerüljenek a kerepesi közbiztonságot veszélyeztető bűnözők”.

Az ügyben a 24.hu megkereste a Pest Megyei Főügyészséget, amelynek szóvivője, Nisóczi József Levente úgy reagált a polgámester szavaira: „Az ügyben őrizetbe vett személyekkel kapcsolatban nem álltak fenn a kényszerintézkedés (letartóztatás) feltételei, ezért nem indítványozta az ügyészség a letartóztatásukat.”


Szántó István


Related article