NTERAKTÍV ROADSHOW A SEGÍTSÉGNYÚJTÁS ÉS A MEGELŐZÉS JEGYÉBEN

2022. 06. 16., cs – 10:48

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy rossz döntéssel elveheted az ember életét, egy jóval megmentheted! Ez volt a mottója annak a komplex demonstrációnak, amelyet a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az Országos Fiatal Segítők Egyesületével rendezett meg Kazincbarcikán.

Már a résztvevők száma is a komplexitást mutatja, hiszen majd 40 fős stáb tartott interaktív szituációs előadássorozatot közel 300 iskolásnak 2022. június 14-én a kazincbarcikai Mezey Művészeti Központban.

A rendezvény fő hangsúlya az elsősegély nyújtáson volt, amelyet bűnmegelőzési és balesetmegelőzési elemek dúsítottak. A különböző szituációkat narrátor vezette fel, egyben a segítségével a közönség értelmezhette a szituációs demonstrációkat. A témakörök érintették a családon belüli erőszakot, az újraélesztést, az alkohol, vagy drog használat veszélyeit, továbbá egy mozgásában korlátozott fiatalember mutatta be az életét, ezzel is érzékenyítve a diákokat. A szervezők nem mentek el szó nélkül az iskolai kiközösítés mellett sem, ahogy az ittas vagy bódult járművezetés közúti „atombombájára” is ráfókuszáltak. A tűzoltósági bemutató mellett a résztvevő szervezetek is bepillantást adtak a munkájukba.

A lélekben is nyomot hagyó látvány, és program elemek után a megoldásra is reflektort irányítottak a szervezők.

A program résztvevői: az Országos Fiatal Segítők Egyesületének tagjai és elsősegélynyújtói, a Kazincbarcikai-, és Edelényi Rendőrkapitányság, a kazincbarcikai önkormányzati rendészet, Országos Mentőszolgálat, Vörös Kereszt, Kazincbarcika Hivatásos Tűzoltósága, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, és a Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium tanulói.