TELJES PALETTA
police

A tanulók védelmét szolgáló teljes bűnmegelőzési palettát szolgálatba állította az Edelényi Rendőrkapitányság hadnagya egy szendrői iskolában.

Dr. Sáhó Anna rendőr hadnagy az Edelényi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere 2023. február 28-án tartott a drogprevencióra és az internet biztonságos használatára fókuszáló előadást az Abigél Alapfokú Művészeti Iskolában és Gimnáziumban.  A segítő és a diákok interaktív formában dolgozták fel azokat a praktikákat, tudnivalókat, amelyek erősen támogatják, hogy miért életmentő nemet mondani a droghasználatra.

Az Edelényi Rendőrkapitányság további ajánlásai pedig segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

•          Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg (név, postacím, esetleg telefonszám) vásárláskor!

•          Ne menjünk fejjel az enternek, ha valami túl olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!

•          Soha, sehol, senkinek ne utald előre a pénzedet!

•          A diákok az internetes vásárlásnál is legyenek óvatosak, kérjenek tanácsot egy-egy tervezett tranzakció előtt!

anna 

Infobox:

A diákok egy általuk – kézzel – készített, különleges „rendőr manót és annak foglyát” adták ajándékba a rendőrkapitányságnak „szolgálati kabalának”.