Máj pankó morzsában rántva – a sör Pauláner – ez volt a bajoroknál a MOM-ban
Bajor Söröző 1

Kihagyhatatlan – emlékezetem szerint sehol máshol nincs az étlapon igazi borcs leves ukrán módra csak itt a bajor sörházban. Aki nem tudja mi ez nézze meg a receptjét. Amúgy szerintem enyhén paradicsomos krémes céklás káposztaleves apró marhahúskockákkal.  S persze gyengén tejfelesen finom házi kenyérrel feledhetetlen fogás. Amikor még hajdanán a békebeli világban gyakran jártam át a kárpátaljai zónába mindig ezt rendeltem.  Itt nálunk mintha ezt nem is ismernék.

Új szakácsuk lehet mert amikor húsvét előtt beugrottam még izletesebb volt a durva morzsás rántott májuk. S a petrezselymes  vajas krumli közé több sűlt almaszeletet is becsempésztek.  Ez ebben a kombinációban csodálatos ízvilág. Nem hiszi próbálja ki…. Előre szólok , trükköznek vagy nem , de érdemes előre asztalt rendelnek ide.  Állandóan teltházasak és a felszolgálók  minden asztalra kiteszik a foglalt táblácskát. Aligha hiszem, hogy ezek névre szólóak.  Inkább arról van szó, hogy az étterem elején így szűrik ki a vendégeket, hogy ki az akinek majd jó lesz hátul is ücsörögni.

Bajor krumplileves

Na meg aki egy ilyen foglalt asztalos cunamiban helyet kap annak még akkor is teljelni kell ha a szervizdíjat eleve beszámolják a cehhbe.

MOM bevásárlóközpont