Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével csütörtökön reggel összeült a kormány a sopronbánfalvi kolostorban; a tanácskozás péntekig tart – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Remek képek jöttek az eseményről.
A megtárgyalandó témakörökkel kapcsolatban elmondta: Magyarország kormánya békét akar és nemet mond a migrációra.

A célok változatlanok: “letörjük az inflációt, megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j5) a kétnapos kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban 2023. július 13-án. Az asztalnál jobbról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nagy István agrárminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, balról Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója, Pintér Sándor belügyminiszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter (j-b). Szemben középen Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (b) és Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Balról Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter és Rogán Antal, a kormányfő kabinetfőnöke (j-b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j4) a kétnapos kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban 2023. július 13-án. Az asztalnál jobbról Nagy István agrárminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, balról Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója, Pintér Sándor belügyminiszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter (j-b). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Nos mi az ami a kép alapján kikövetkeztethető. Van akinek három mobilja is van. Meghatározza a fontosságot, hogy ki ül a miniszterelnök közvetlen közelében.  Nyitva az ablak tehát a klímával spórolnak vagy egy ilyen régi épületben nincs is. Mindenki ül és jegyzetel egyedül Orbán Viktor teheti meg, hogy ülésezés közben sétál, kedvére megmozgatja magát. Jómagam is végig seggeltem már néhány csaknem Fidel Castro méretű tanácskozást, ahol nyakig zsibbadtunk.  Csudára irigyeltük azokat akik közben felállhattak,  fel mertek állni, az ülepüket pihentetni. Ami nem derül ki, hogy ,mi az oka az ilyen vidéki kiköltözéseknek. Valamikor hajdanán tényleg voltak ilyen regionális kormányülések, de ezekre hivatalos meghívást kaptak a helyi potentátok. Ha már ott van a kormány, helybe jöttek  elmondják nekik mi és hol szorítja őket a bőrükben.

Talán ha jól emlékszem a Medgyesi kormány is tartott egy ilyen kiszállásos  kormányülést. Nem is egyszer, az elsőnél a média felhánytorgatta milyen luxus étkeztetésben részesültek. Másodszorra  – Kovács László külügyminiszter elrendelte mustáros virsli legyen házi kenyérrel. Vajon most mi lehet a kiszálláson lévő potentátok menüje?