Az egyik vadász 9 éves fia lőhette le a jeladós farkast! – ezt jól  kifundálták, kár, hogy a szerencsétlen  farkasnak még kirendelt ügyvédje sincs  – ki hiszi el ezt , talán csak  Piroska ….
Ahogy  írták augusztus 2-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével elfogta azt a két szabolcsi férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük van az M237-es jeladóval ellátott, fokozottan védett szürke farkas kilövéséhez.
Időközben sor került a kihallgatásra és a gyanúsításra is, ám az ügyészség szerint a farkast az egyik férfi 9 éves fia lőtte ki.
Mint dr. Barkó Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője  elmondta, a természetkárosítás vádjában indult ügyben az Encsi Járási Ügyészség jár el. A két férfi a kihallgatásuk során megtagadták a vallomástételt, és panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Az ügyészség ezt már el is bírálta és elutasította, illetve a rendőrség kezdeményezését támogatva javaslatot tettek a gyanúsítottak letartóztatására. Ezt a szökés elrejtőzés és a bizonyítási eljárás akadályozása, befolyásolása miatt látják indokoltnak – erről a bíróság dönt majd.

– 2023. április 1-én az egyik férfi a másik felügyeletére bízta a kilenc éves gyermekét, hogy Hidasnémeti külterületén vadászatot folytassanak. Ehhez a férfi az általa engedéllyel tartott vadászfegyverét a kisfiú rendelkezésére bocsátotta. Miközben a gyerek felügyeletét a másik gyanúsított látta el, a gyermek lelőtte a 250 ezer forint értékű farkast. Azt ezután feltették az apa tulajdonát képező autóra, és az apa ezt követően levágta a tetemről a jeladót, amelyet a Hernádba dobtak, a tetem nem került elő – mondta el a főügyészség szóvivője.

Nem állom meg, hogy ne gratuláljak – jól ki lett találva.  Igaz ehhez idő kellett. Nyílván egy kilenc éves gyereket semmi képpen nem lehet elítélni és felelősségre vonni. Tehát a gyerek kezébe fegyvert adó felnőtt személyt lehet majd gondatlanság vádjával meggyanúsítani. Szegény farkas, ment a farka után kereste volna a párját, de nem jött össze a nász. Csaknem kétezer kilométer gyalogolt határokon át és itt lepuffantották. Az ügyvédek jól kifundálták, gondatlanság okán a vadász talán még a fegyverét is megtarthatja, a szegény hírbe hozott kisfiú meg mire nagykorú lesz már is megkapja a fegyvertartási engedélyt. Még majd bűszkélkedhet is milyen korán micsoda vadatt ejtettt el….