Egy kincset érő film a miskolci zsidóság életéből – Kerényi László ajándéka a múlt századból – jelentkezzenek , ki kit ismert fel
Zoltai Gusztáv a Mazsihisz néhai elnöke
Erdős Péter a miskolci zsidó hitközség vezetőségi tagja
Gáti Károlyné , Jutka
Gáti Károly
Freund Jenő a miskolci zsidó hitközség nyugalmazott örökös elnöke
Elnök úr és Landeszman György főrabbi, jelenleg Kanadában él
Klein Ernő az aranykezű sírköves mester
Csoba Tamás néhai polgármester, aki regnálása idején hunyt el

Ez a videó egy hihetetlen kincs, a miskolci zsidóság történelmi örökségének egyik kiemelkedő értéke.

Bizonyíték arra, hogy a rendszerváltás után nyitottabbá vált a közösség és egyre többen jöttek rá, hogy a miskolci zsinagóga kitűnő akusztikával rendelkezik. Mi, akik korábban csak Tambur Mór főkántor énekét hallhattuk megnyitottuk koncertek céljára is.

Mint olvasható 1991 őszén egy pesti zsidó gyermekkórust fogadtunk. Telt házas előadás volt, jó látni mindazokat az ismerős kedves arcokat, amelyek már nem lehetnek köztünk. S aki nem tudná, ez a csodálatos felvétel Kerényi László dokumentumfilmes barátomnak köszönhető, mint az a több megőrzésre érdemes videó, amelyet az elmúlt negyven év során megörökítette a miskolci zsidóság életének fontosabb momentumait.

Köszönet érte, hála azért, hogy most, éppen most kibányázta az archívumából és a régi VHS rendszerben rögzített felvételt tökéletes minőségében átmentette DVD lemezre, s ezzel az interneten közkinccsé tette. Kíváncsi vagyok, ki kit ismer majd fel a filmen.