20 jel, hogy elsavasodott a tested

 

A túl savas környezet a szervezetben kedvezőtlen hatással van a szervekre, a csontokra, a bélrendszerre, a bőrre. Hajlamosabbá tesz a fertőzésekre és a betegségekre.

A test a stressz és a rossz étkezés miatt savasodhat el. A feldolgozott élelmiszerek túlzott fogyasztása kimossa a szervezetből a fontos ásványi anyagokat és így befolyásolhatják a test pH értékét.

Azok az élelmiszerek, amelyek a szervezet savasságát első sorban okozzák: a szója, a gabonafélék, a hús és a tejtermékek. A cukor, a feldolgozott élelmiszerek, a kávé, a cukorpótlók, az alkohol és a génmódosított ételek mellett.

20 jel, hogy savas a szervezet:

  1. Gyomorproblémák, mint puffadás, emésztési zavarok, savas reflux.
  2. cukorbetegség
  3. mellkasi diszkomfort
  4. gombás fertőzések
  5. tartós köhögés
  6. csontritkulás
  7. bőrproblémák, mint ekcéma, pattanások, kiütés és dermatitis
  8. gyenge immunrendszer
  9. orrmelléküreg gyulladása
  10. ízületi fájdalom
  11. felesleges nyálka
  12. allergiás reakciók
  13. lyukas fogak, érzékeny íny
  14. isiász
  15. tartós fáradtság
  16. húgyhólyag- és vesefertőzések
  17. szív- és érrendszeri károsodások savas plakkok által – magas a szívroham és a stroke veszélye
  18. Alzheimer-kór, Parkinson-kór és demencia
  19. súlygyarapodás
  20. rossz mentális állapot

Íme 6 módszer a test lúgosítására:

  1. A testben található méreganyagok megfelelő mennyiségű víz ivásával csökkenthetőek.
  2. A legjobb lúgosító a citromos víz.
  3. Egyél több gyümölcsöt, diót, olajos magvakat.
  4. Egyél rendszeresen zöldségeket. Lúgosítják a testet.
  5. Tartózkodj a savas ételektől: kávé, kóla, szója, pattogatott kukorica, hús, cukrászsütemény, tejtermékek, mesterséges édesítőszerek, fehér ecet, alkohol, tengeri ételek, hal és búza.
  6. Ne fogyassz génmódosított élelmiszereket.

Próbáld kerülni a stresszt és a nehéz helyzeteket.