Hamász-ügynökök leselkednek…  -figyelmezteti Izrael az európai államokat.

Amichai Chikli izraeli diaszpóraügyi miniszter dermesztő figyelmeztetést küldött több európai ország, köztük Magyarország vezetőinek a Hamász európai ügynökeinek kiterjedt hálózatáról.

A The Jerusalem Post című izraeli napilap számolt be erről. Az újság szerint személyes levelet küldtek Belgium, Nagy-Britannia, Dánia, Olaszország, Csehország, Németország, Hollandia, Görögország, Svédország, valamint az Európai Unió képviselőinek is.

A levélben Hikli emlékeztetett arra, hogy a Hamász palesztin radikális mozgalom harcosai októberi Izrael elleni támadásuk során civilek ellen követtek el mészárlásokat. „E mészárlások óta világszerte 120 százalékkal nőtt a zsidók elleni erőszak, ami megdöbbentő statisztika. A Hamász vérszomja sajnos nem korlátozódik Izraelre és a zsidókra, hanem kiterjed Európára és a keresztényekre is” – írta a miniszter a levélben az izraeli napilap szerint.

A Hamász évek óta működik szerte a világban, főként a titkos humanitárius adományoknak köszönhetően – állítja az izraeli minisztérium a dokumentumban. „A gyűlölet összetett hálójáról van szó, amely számos országban működik, köztük nyugati és erősen demokratikus országokban is. Ezt a jelenséget a lehető leggyorsabban ki kell irtani” – áll a levélben az izraeli lap szerint.