Soltész Edina a rágalmazó hamis tanú  – Kovács László Csaba bérelte fel – Szabó Krisztián megírta az igazat – a szembesítésről elsikkasztottak egy órás videót, büntetlenül

Jogállamiság 2024.

Miskolcon 2017. novemberében két helyi rendész rámrontott, megtámadt kezeimet hátrabilincselte és két hamis tanú segédletével fegyveres erőszakkal rágalmazott meg. Most hét év elteltével a támadóim egyike Szabó Krisztián elektronikus levélben ismerte el, hogy a tanúk semmit nem láttak. Őket Kovács László Csaba a rendészet volt igazgatója bujtotta fel.

Kiírom mindaddig amíg a hatóság nem szolgáltat elégtételt , hogy a felbujtott hamis tanú Soltész Edina Miskolci,  Kazinczy utca 8. szám alatti lakos,  aki azt merte hazudni- klasszikus Colombo ballonban látott és még a nem létező  lövést is hallotta. Rendőr barátai elintézték, hogy a nyomozás idején védelmet, névtelenséget kapjon és mentesüljön a szokásos és kötelező szembesítés alól. Különben egyben becsületes volt,  a tárgyaláson elmagyarázta Kovács László Csaba bírta rá a tanúskodásra.

Az ítélethozatal után pedig Edinát az  élettársa feldobta a rendőrségen, elmondta az igazat, mire odaértek – látszik is a szemközti mélygarázs videóján – már régen a földön feküdtem és a hátamon térdelve zsebeltek ki a rendészek. Közben az is kiderült, hogy amikor az egyik rendész a bevetési csoport segítségét kéri az igazoltatáshoz már a kezükben az összes okmányom,  amelyet azonnal készségesen együttműködő módon átadtam Szabónak. Hogy vajon mi váltotta ki a két rendész dühét – elárulom, nem voltam hajlandó aláírásommal elismerni a nem létező szabálysértést. Ez abban az időszakban volt amikor még nem volt hitelesített mobilgépeik és a rendőrség csak a már az aláírással ellátott feljelentéseket fogadta el. Ezt maga Kovács a nekem írott levelében beismerte.

Soltész Edina – ki gondolná, hogy bármilyen eszement hazudozásra is képes, ha megfizetik.

Így aztán kezembe tuszkolták a tollat majd felkarjaimat fogva a földre vittek és hátrabilincseltek. Ezek a személyek azok , amelyek nem sokkal később szöges gumibottal verték a hajléktalanokat és dicsőségükre még le is fotózták a hőstettüket. Volt egy másik hamis tanú is – Petróczy Attila a vádat emelő ügyész ismerőse, sporttársa aki felsült a tárgyaláson, kizárták. Ő az a Miskolci, Andrássy utca 33. B épületi lakos aki máig sem szégyelte össze magát a durva rágalmai miatt. Ő az akit hiába zárt ki az ügyből a bíróság a hazugságai miatt máig sem gyanúsították meg hamis tanúzás okán. Egyébként esetében a rendőrnő Búzásné Faragó Edit elsikkasztott egy csaknem egy órás videófelvételta szembesítésből,  mert azon már olyan részletek lehettek amelyek kontraproduktivak. Még a velem nem éppen szimpatizáló bírónő is számonkérte hová tünt a videó, de választ nem kaptunk.

Petróczy Attila élvezi az ügyészség és a rendőrség védelmét – hiába hazudozott a tárgyaláson.

 

Közben eltelt hét év, az ügyészség, a rendőrséggel karöltve továbbra is ezeket az embereket védelmezi. Akinek van ötlete, mit lehet csinálni ilyen reménytelen helyzetben nyugodtan írja meg. Most júniusban tárgyalják a per újrafelvétel lehetőségét.  Az ügyészség már bebiztosította magát – érdemi indoklás nélkül ellenzik az igazság kiderülését.