Avi/ujkelet.live

A háború 231. napja: Az Izraeli Védelmi Erők pénteken bejelentette, hogy egy éjszakai művelet során megtalálták három túsz – a 30 éves Orión Hernández Radoux, a 42 éves Hanan Jablonka és az 59 éves Michel Niszenbaum – holttestét a Gázai övezet északi részén, akiket a háború közepette felfedezett új ,,megbízható hírszerzési információ” szerint október 7-én öltek meg a Hamász terrorszervezet által végrehajtott mészárlás során.

Egészen a közelmúltig nem volt információ róluk, ezért azt feltételezték, hogy életben vannak.

A holttestüket Mefalszim területéről rabolták el, ugyanazon a helyen, ahol a Hamász terroristái meggyilkoltak és elraboltak további négy túszt, akiknek holttestét a múlt héten találták meg egy dzsabaliai alagútban.

A mexikói-francia állampolgár Hernández Radoux Sani Louk párja volt, aki egyike a múlt héten megtalált négy túsznak. Hernández Radoux és Jablonka – Loukkal és további két tússzal együtt, akiket a múlt héten találtak meg – a Supernova zenei fesztiválon voltak Re’im közelében, amikor a Hamász terroristái támadást indítottak. Mefalszim területére menekültek, ahol meggyilkolták és elrabolták őket.

A szderoti Niszenbaumot is Mefalszim mellett ölték meg a többi tússzal együtt. A Gázai Hadosztály Re’im melletti bázisára tartott, hogy elhozza négyéves unokáját, aki altiszt vejénél szállt meg.

A három túsz holttestét Dzsabalija területén találták meg a hadsereg és a Sabak belbiztonsági szolgálat közös hadműveletében, az elmúlt napokban talált ,,pontos hírszerzési adatok” elemzését követően.

Miután a holttesteket azonosították az Abu Kabir Törvényszéki Intézetben, családjaika a katonai képviselők értesítették.

A frissített adatok szerint 125 túsz maradt Gázában, egy részük már nem él.

Déli front: A 98. hadosztály folytatja műveleteit Dzsabalija szívében, jelentette az Izraeli Védelmi Erők reggel.

A terror-infrastruktúra elleni célzott rajtaütések során a 7. és a 460. dandár valamint az ejtőernyősök megöltek több tucat terroristát, és rakétaindítókat semmisítettek meg alagút bejáratok mellett. Az erők továbbá rengeteg fegyvert találtak, köztük robbanóanyagokat, aknavetőgránátokat, Kalasnyikovokat, mesterlövész puskákat és még sok mást.

A hadműveletek az övezet déli részén lévő Rafahban és a középső részén lévő Netzarim folyosón szintén folyamatban vannak.

Tegnap este két rakétát lőttek ki a Gázai övezet középső részéről Ofakimra. A lövedékek nyílt területeken landoltak, sérülés nem történt. Az éjszaka a légierő drónnal csapást mért a támadáshoz használt rakétaindítóra.

Diplomácia: Iszráel Katz külügyminiszter pénteken közölte, hogy a jeruzsálemi spanyol konzulátus nem fog többé szolgáltatásokat nyújtani a palesztinoknak, miután Spanyolország bejelentette, hogy elismer egy független palesztin államot Izrael mellett, és miután egy spanyol miniszter beszédét azzal fejezte be, hogy „Palesztina szabad lesz a folyótól a tengerig.”

„Úgy döntöttem, hogy megszakítom a kapcsolatot az izraeli spanyol misszió és a palesztinok között, és megtiltom a jeruzsálemi spanyol konzulátusnak, hogy szolgáltatásokat nyújtson Júdea és Szamária-i palesztinoknak” – írta közleményében.

A spanyol munkaügyi és gazdasági miniszterre, Yolanda Díazra utalva, akit antiszemitizmussal vádolt a „Palesztina szabad lesz a folyótól a tengerig” kifejezéséért, Katz azt mondta, hogy ha „ez a tudatlan, gyűlölettel teli személy igazán meg akarja érteni, mit akar a radikális iszlám, tanulmányoznia kell az iszlám 700 éves uralmát Al-Andaluszban – mely a mai Spanyolország”.

The post Megtalálták további 3 túsz holttestét Gázában first appeared on Új Kelet online.