Avi/ujkelet.live

A háború 250. napja, északi front: 15 rakétát lőttek ki tegnap este Libanonból Kirjat Smonára, miközben az ország a sávuotot ünnepelte. Az Izraeli Védelmi Erők szerint a lövedékek egy részét elfogta a Vaskupola rakétavédelmi rendszer, a többi nyílt területen landolt, sérülésről nem érkezett jelentés.

Rakéta elfogások Kfar Szold felett

A hadsereg később közölte, hogy vadászgépek támadták a Hezbollah terrorszervezet egyik katonai épületét, egy rakétakilövő posztot és terror-infrastruktúrát a dél-libanoni Aitarunban. Ezzel egy időben dróncsapást mértek a Hezbollah egyik rakétakilövő terrorsejtjére Deir Aameszben.

Az éjszaka 10 rakétát lőttek ki Libanonból Nyugat-Galileára, egy rakétát elfogott a légvédelem, a többi nyílt területeken landolt. Szintén rakétákkal támadták Zar’it területét Felső-Galileában. Sérülésről nem érkezett jelentés.

Kedden mintegy 80 rakétát lőtt ki a Hezbollah Észak-Izraelre.

Biztonsági források a Reuters-nek azt nyilatkozták, hogy egy izraeli légicsapásban meghalt a Hezbollah egyik vezető terepparancsnoka a dél-libanoni Dzsuaijjában. Három másik Hezbollah-tag szintén meghalt a támadásban.

A Hezbollah később bejelentette Taleb Abdullah halálát, akit parancsnokként jelölt meg. A gázai háború kitörése óta Taleb Abdullah a legmagasabb rangú terrorista, akit Izrael likvidált.

Szamária: Az Izraeli Védelmi Erők a Sabak belbiztonsági szolgálat hírszerzési információi alapján lezárta terrorelhárító műveletét a Dzsenin (Palesztin Hatóság területe) melletti Kafr Danban.

A Duvdevan kommandós egység csapatai bekerítettek egy terroristák által használt épületet, és az épületre irányított lövések mennyiségének fokozásával kényszerítették a gyanúsítottakat, hogy jöjjenek elő.

A művelet során egy támadó helikoptert is bevetettek, hogy csapást mérjen az épületre.

Az erők a tűzharc során megöltek négy terroristát és megsebesítettek továbbiakat.

A kommandósok lefoglalták a terroristák két gépkarabélyát és egy pisztolyt, tölténytárakat valamint egy autót benne számos robbanóeszközzel.

Az izraeli erők körében sérülés nem történt.

The post Rakétatámadások sávuotkor és drámai likvidálás Libanonban first appeared on Új Kelet online.