Avi/ujkelet.live

A háború 284. napja, Szamária: Tüzet nyitottak reggel egy izraeli járműre a Ramin kereszteződésnél, Bajt Lid közelében. Három személy könnyebben megsérült az üvegszilánkok következtében. A helyszíni ellátást követően kórházba szállították őket.

A sérültek a mentősöknek elmondták, hogy nyolc-kilenc lövést adtak le rájuk, nem látták a fegyverest, aki feltehetően egyedül volt.

Az Izraeli Védelmi Erők közölte, hajtóvadászatot indított a terroristák után.

  • Tegnap este három izraeli könnyű illetve közepesen súlyos sérüléseket szenvedett az izraeli hadsereg tüze következtében egy ellenőrzőpontnál Ramallah mellett. Az egyik izraeli, egy 18 éves fiatal a vállán sérült meg a lövéstől. Egy 17 éves és egy 24 éves fiatal pedig könnyebben megsérült a repeszek következtében. Kórházba szállították őket.
  • A hadsereg közölte, hogy miközben egy gyanús motorkerékpárt ellenőriztek egy palesztinnal és egy izraeli arabbal, egy fehér, sárga rendszámú autó érkezett a helyszínre, és kiszállt belőle három kapucnis személy. Az erők gyanúsított letartóztatási műveletet hajtottak végre a trió ellen, akik nem reagáltak. A katonák a levegőbe lőttek, mire a gyanúsítottak menekülni kezdtek. Végül az egyik katona a jármű szélvédőjére lőtt, és ennek eredményeként két izraeli megsérült, az egyik valószínűleg a repeszektől.

Északi front: Izraeli vadászgépek este egy lőszerraktárt támadtak Bint Dzsbeilben, valamint a Hezbollah terrorszervezet katonai épületét Kafr Kilában.

Az éjszaka összesen húsz rakétát lőttek ki Libanonból Kirjat Smonára és más északi közösségekre. A lövedékek többségét elfogták a légvédelmi rendszerek. Sérülés nem történt.

A vadászgépek az éjszaka folytatták a Hezbollah elleni támadásokat Dél-Libanonban.

A repülők terror-infrastruktúrákat támadtak Hulában, Kafr Kilában és Bani Haijjanban.

Továbbá a tüzérség ,,fenyegetés elhárítása” céljából ágyúzta Blida, Deir Mimasz és Rmeis térségét.

The post Terrortámadás Szamáriában és északi front first appeared on Új Kelet Live.