Avi/ujkelet.live

A háború 287. napja: Egy drón robbant fel Tel-Aviv központjában 03:15 körül, egy 50 éves férfi meghalt, 10-en pedig könnyebben megsérültek, egy részük a repeszektől, míg mások sokkot kaptak. A szirénák nem aktiválódtak. Az Izraeli Védelmi Erők közölte: ,,Az ügy alapos vizsgálat alatt áll. A légierő növeli az ország égboltja védelmében bevetett gépek járőrözését. Nincs vàltozás a polgároknak szóló irányelvekben”.

Tel Aviv polgármestere, Ron Huldai X-en a következőt írta: ,,Tel Aviv fokozott készültségi módba lép.”

Az Irán támogatását élvező jemeni húti lázadók szóvivője X-en közölte: ,,Hamarosan felfedjük a Tel-Avivot célzó különleges művelet részleteit.”

Politikai tudósítónk, Nagy Gabi közel volt a drón felrobbanásának helyszínéhez: ,,A mentősök egyszerűen fejvesztve rohantak. Nem vették fel a telefont. Az amerikai nagykövetségből kirohantak, senki nem tudta, mi van. Ha tíz méterrel odébb robban fel, mind meghalunk. A nagykövetséget összekötő kis utca tele volt autókkal. Az emberek sokkban vannak. Körülöttünk mindenhol betörtek az ablakok, csak nálunk nem. I-ten tényleg szeret. Egy idős hölgy mellett több mint egy órán át váltották egymást a mentősök, mire sikerült megnyugtatni valamennyire. A szállodában várandós, illetve egy pár hónapos csecsemő szülei nem tudják felfogni, mi történt. Még mindig zúg egy kicsit a fülem, a mentős azt mondta, ez normális”.

https://podcasters.spotify.com/pod/show/ujkeletlive/episodes/j-Kelet-Live-Podcast—Ami-a-hten-kimaradt-e2m61b2

The post Drón robbant fel Tel Avivban: 1 halott és 10 sérült first appeared on Új Kelet Live.