Avi/ujkelet.live

A háború 305. napja: Egy harmincas éveiben járó férfi nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, egy személy közepesen súlyos, kettő pedig könnyebben megsérült kora délután északon, a Hezbollah terrorszervezet támadása következtében. A Hezbollah azt állította, hogy drónrajt küldött a Golani-dandár Sraga katonai bázisát célozva.

A Hezbollah drónja Naharija felett:

Az izraeli hadsereg közölte, számos drón lépett be Libanonból az ország területére. Egyet elfogtak a légvédelmi rendszerek, több pedig Naharijatól délre csapódott meg, civileket sebesítve meg. A rakétára figyelmeztető szirénákat a lehulló repeszek miatti aggodalomból aktiválták.

A KAN közszolgálati műsorszolgáltató szerint az incindes két helyszínen zajlott: az egyik Naharija területen, a másik pedig a 4-es úton, Naharija és Akkó között.

A becsapódás pillanata Mazra’ában:

Az egyik sérültet valószínűleg egy elfogó rakéta maradványai találták el, és nem egy drón közvetlen becsapódása következtében sérült meg.

Mose Davidovich, a Mateh Aser Regionális Tanács vezetője és a Konfliktusvonal Fórumának elnöke a Nyugat-Galilea településeit célzó heves támadásra reagálva: ,,Az északi lakosokat újra és újra cserben hagyják. Nincs védett terület, nincs védelem, és nincs válasz a kormánytól.”

Az izraeli hadsereg korábban közölte, hogy a hírszerzési szervezetekkel együttműködve a vadászgépek csapást mértek a Hezbollah terrorszervezet egyik katonai épületére.

Az épületet a Déli Front egység használt a dél-libanoni Nabatiehben. A támadásban öt terrorista meghalt.

Továbbá a vadászgépek csapást mértek egy másik katonai épületre Khiam térségében.

The post Legalább 4 sérültje van a Hezbollah dróntámadásának first appeared on Új Kelet Live.