Avi/ujkelet.live

A háború 318. napja, gyász: Az Izraeli Védelmi Erők délután közölte, hogy a Hezbollah terrorszervezet reggeli dróntámadása következtében elesett a 45 éves Mahmúd Amaria törzszászlós Ibtinből, a Baram Regionális Dandár nyomkövetője.

A hadsereg szerint öt robbanó drónt küldtek Libanonból Észak-Izraelre, hármat elfogott a Vaskupola rakétavédelmi rendszer. Kettő Nyugat-Galileában csapódott be, az egyik Geser Haziv közelében, míg a másik egy katonai poszton Ja’ara mellett. A bázison becsapódott drón megölte Amariát és megsebesített négy katonát, köztük egy tisztet súlyosan.


Támadások: Izraeli vadászgépek a Hezbollah terrorszervezet katonai épületeit támadták a dél-libanoni Ajta as-Sabban és Hanine-ben, jelentette a hadsereg kora délután.

Korábban a nap folyamán drónnal csapást mértek egy terrorsejtre a dél-libanoni Hulában, és leromboltak egy rakétaindítót Ajta as-Sabban.


Júdea és Szamária: Az izraeli hadsereg az éjszaka Baqat al-Hatab palesztin faluban a potenciális bontáshoz feltérképezte annak a palesztin terroristának a házát, aki tegnap halálos terrortámadást hajtott végre Bar’on ipari parkban.

Az erők lokalizálták a terrorista autóját is, amivel megszökött a támadás helyszínéről.

A terrorista, aki után hajtóvadászatot folytat a hadsereg, kalapáccsal halálosan megsebesítette az egyik őrt, a 38 éves Gidon Perit, Kedumim zsidó telep lakosát. Ellopta a fegyverét és elmenekült a helyszínről.

A támadó védelmi források szerint munkavállalási engedéllyel rendelkezett, hogy beléphessen Júdea és Szamária izraeli ellenőrzés alatt álló területeire, és az ipari parkban lévő gyárban dolgozott.

Peri házas volt, háromgyermek apja.


Déli front: A 98. hadosztály irányításával a légierő drónnal likvidálta a Hamász terroristáját, aki tegnap rakétákat lőtt ki a Gázai övezet déli részéről Ein Haslosa közösségre.

Tegnap a Hamász rakétákat lőtt ki a Gázai övezet déli részéről Izrael felé, két iskola, egy temető és egy tábori kórház közelében, amelyeket a civil lakosság használt a Gázai övezetben.

A légierő az elmúlt 24 órában több mint negyvenöt célpontot támadott a Gázai övezetben.

Az elmúlt nap során a dél-gázai Rafah Tel Szultán negyedében a 162. hadosztály parancsnoksága alatt a csapatok megöltek több tucat terroristát, fegyvereket lokalizáltak és rengeteg terror-infrastruktúrát romboltak le föld felett és alatt.

Tegnap egy terrorista páncéltörő rakétát lőtt ki az erőkre, akik légicsapást irányítva likvidálták.

A 252. hadosztály mindeközben folytatja műveleteit a Gázai övezet középső részén, a Netzarim folyosón. Egy vadászgép csapást mért egy búvóhelyre benne két terroristával, valamint a Hamász egyik parancsnoki szobájára.

The post Elesett 1 katona a Hezbollah dróntámadása következtében first appeared on Új Kelet Live.