Avi/ujkelet.live

A háború 319. napja, gyász: Nir Oz kibuc reggel bejelentette, hogy a 79 éves Avraham Mundert, akit október 7-én a Hamász terroristái élve elraboltak és Gázába hurcoltak, meggyilkolta a fogságban.

Unokatestvére, Ejál Mor szerint holttestét egy alagútban találták meg a dél-gázai Khan Juneszben, és a hatóságok becslése szerint márciusban ölték meg.

Avraham felesége, Ruti, lánya, Keren és egyetlen unokája, a kilencéves Ohad november 24-én szabadult a fogságból az ideiglenes tűzszünettel egybekötött fogolycsere megállapodás első körében. Fiát, Roit október 7-én meggyilkolták.

Keren Ohaddal meglátogatta szüleit, Rutit és Avrahamot Nir Oz kibucban, amikor a Hamász terroristái a vérengzések során elrabolták őket. Ohad Gázában töltötte be a kilencedik életévét.


Hadművelet: Az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak belbiztonsági szolgálat négy túsz holttestét hozták haza Gázából az éjszaka. A túszok között volt Munder, Nadav Popplewell, Joram Metzger és Jagev Buchstav. Mindegyikük életben volt, amikor túszul ejtették, és a fogságában ölték meg őket.

A 80 éves Joram Metzger, az 51 éves brit-izraeli Popplewell halálát júniusban, míg a 35 éves Buchstav halálát múlt hónapban állapították meg.


Északi front: Az izraeli hadsereg északkelet Libanonban végrehajtott támadásait követően reggel mintegy ötvenöt rakétát lőttek ki Libanonból Felső-Galileára és a Golán-fennsíkra.

A rakéták egy részét elfogták a légvédelmi rendszerek, sérülésről nem érkezett jelentés. A becsapódások következtében tüzek keletkeztek.

Kirját Smonában a lakosságot arra kérték, hogy maradjanak a védett területek közelében, és kerüljék a gyülekezéseket.

Tegnap éjszaka az izraeli hadsereg a Hezbollah terrorszervezet fegyverraktárait támadta Libanon mélyén, Baalbek körzetben, mintegy 70 kilométerre a határtól.

A katari Al-Araby csatorna arról számolt be, hogy a légierő gépei öt rakétával támadták a célpontokat. Az Al-Manar csatorna szerint a támadásokban hat személy könnyebben megsérült.

A vadászgépek támadása után másodlagos robbanásokat azonosítottak, melyek arra utalnak, hogy sok fegyver volt a létesítményekben.

Továbbá az izraeli hadsereg drónnal támadta a dél-libanoni Deir Qanun térségét, likvidálva a Hezbollah terroristáját, Husszein Ali Husszeint, aki magas rangú tagja volt a terrorszervezet rakéta egységének.

A 91. hadosztály erői pedig azonosítottak egy terrorsejtet a Hezbollah egyik katonai épületében gyülekezni a dél-libanoni Tajbében, és légicsapást irányítottak az épületre.

A Hezbollah október óta legalább 415 tagját elvesztette az izraeli támadásokban.

Az izraeli hadsereg reggel közölte, hogy csapást mért a Hezbollah két támadásra kész rakétaindítójára a dél-libanoni Manszúriban és Tajbéban.


Szamária: Az Izraeli Védelmi Erők Központi Parancsnokságának vezetője, Avi Bluth vezérőrnagy és a Polgári Adminisztráció vezetője, Hisam Ibrahim dandártábornok tegnap este ellátogatott Dzsit palesztin faluba.

A látogatás a faluban elkövetett csütörtöki támadással kapcsolatos katonai nyomozás része

Csütörtök éjszaka körülbelül 150 álarcos zsidó ment be a szamáriai Dzsit palesztin faluba, ahol házakat és járműveket gyújtottak fel. 

Az események során a falu 23 éves lakosát, Rasid Szedát agyonlőtték. További három sérültről is beszámoltak, közülük ketten fejsérülést szenvedtek. Egy idős nő könnygáz belélegzése miatt szorult orvosi segítségre.

A gyújtogatás következtében négy ház és hat jármű is megrongálódott. 

A hadsereg és a hatérrendészet erői a helyszínre mentek, hogy feloszlassák a zavargókat. Biztonsági források szerint a zsidó lázadók Molotov-koktélt dobtak egy házba, és felgyújtották. A házban lakó palesztin család az utolsó pillanatban menekült meg.

The post 4 izraeli túsz holttestét találták meg Gázában, 55 rakéta Libanonból first appeared on Új Kelet Live.