Avi/ujkelet.live

A háború 326. napja: Vádemelést nyújtottak be kedden a palesztin Ibrahim Manszúr ellen a büntetés-végrehajtás alkalmazottja, Jocháj Avni körülbelül két hónappal ezelőtti meggyilkolásának vádjával. Az ügyész egy héttel ezelőtti, nacionalista indíttatású bűncselekmények nélküli vádemelést előkészítő dokumentumával ellentétben a vádiratban már szerepelt a nacionalista háttér. Ez azt jelenti, hogy a gyilkosságot terrortámadásnak tekintik.

Jocháj Avni:

A videón keresztüli tágyaláson, amelyet a gyanúsított és Avni családja részvételével tartottak, a gyanúsított, Manszúr nevetni kezdett a család előtt.

A rendőrség múlt hónapban felfedte, hogy Manszúrt, egy húszas éveiben járó palesztint, Bidu faluból letartóztatták azzal a gyanúval, hogy július 8-án meggyilkolta a 40 éves Jocháj Avni büntetés-végrehajtási alkalmazottat otthonában, Givon Hahadasában, Binjámin régióban.

A gyanúsítottat, aki betört Avni házába, egy nappal a holttest megtalálása után letartóztatta a Sabak belbiztonsági szolgálat és a különleges erők. Manszúr néhány hónappal ezelőttig biztonsági fogoly volt, és kapcsolatban állt a Hamász terrorszervezettel.

A rendőrség közleménye szerint ,,a gyanúsított a késő éjszakai órákban Izraelben való tartózkodásra jogosító engedély nélkül érkezett Givon Hahadasa közösségbe. A közösség területére való belépés után több lakóhelyre is megpróbált behatolni. Betört egy a házba, amelyet Jocháj bérelt a közösségben, és bement az ablakon keresztül, miközben az elhunyt aludt.”

,,Fizikai küzdelem alakult ki Jocháj és a gyilkos között, melynek során a gyanúsított egy éles tárgyat fogott és többször megszúrta, mígnem a padlóra rogyott… Később egy másik nagy késsel is megszúrta, amit a ház konyhájából vitt el, és miközben Jocháj a lakásban haldoklott – nyakon szúrta és megölte.”

A rendőrségi nyomozás során az is kiderült, hogy a gyilkosság után Manszúr több tárgyat eltulajdonított a lakásból, majd tüzet gyújtott és elmenekült a helyszínről. A gyilkos Júdea és Szamária felé menekült, hazafelé pedig elégette az elhunyt lakásából ellopott tárgyakat.

Miután Avni nem vette fel a kapcsolatot a családjával, nem ment dolgozni és nem reagált a telefonhívásokra, a Börtönszolgálat emberei a házához mentek. Egy zárt és füstölő házat találtak és kihívták a rendőrséget és a tűzoltóságot. A tűzoltók betörtek a házba, Avnit a nyakán és hasán szúrt sérüléseket találták, a helyszínen meghalt.

The post Terrortámadás volt a börtönszolgálat alkalmazottjának meggyilkolása first appeared on Új Kelet Live.