Avi/ujkelet.live

A háború 352. napja, északi front: Tegnap este óta körülbelül százötven rakétát, robotrepülőgépet és drónokat küldtek Izraelre.

A rakéták Libanonból érkeztek és a zsidó állam északi részét célozták, sérüléseket és anyagi károkat okozva. A drónokat és robotrepülőgépeket Irakból indították.

Egy izraeli zászlót helyeztek el a házon Kirjat Bialikban, melyet közvetlen rakétatalálat ért

A légvédelmi rendszerek magas hatékonysági rátával elfogták a fenyegetéseket, csupán néhány esetben történt közvetlen becsapódás és a lehulló repeszek következtében sérülés.

A légierő délelőtt befejezte a Hezbollah terrorszervezet ellen indított újabb offenzívát.

A támadások a terrorszervezet rakétaindítóit célozták Dél-Libanon-szerte. A hadsereg megfogadta, hogy fokozza támadásait a Hezbollah ellen, hogy károsítsa és lebontsa a terrorszervezet képességeit.

,,A Hezbollah elkezdte érezni az izraeli hadsereg bizonyos képességeit, és már nagyon erős az üldöztetés érzése, és látjuk az eredményeket” – mondta Joáv Gallant védelmi miniszter reggel, a légierőnél tett látogatásán. ,,Ezek a lépések addig folytatódnak, amíg el nem érjük azt a helyzetet, hogy az északi lakosokat biztonságban hazaengedhetjük otthonaikba – ez a cél, ez a küldetés, és mindent megteszünk ennek érdekében”.


Fenyegetés: Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter kijelentette, hogy Izrael ,,igazi poklot teremtett Gázában”, azzal fenyegetve, hogy ,,a cionista rezsim bűnei Libanonban nem maradnak válasz nélkül, jóllehet frusztráltságból követik el őket”.

Az ENSZ éves közgyűlése előtt New Yorkban újságírókkal beszélve Araghchi az Izraelnek nyújtott folyamatos nyugati támogatást okolta a folyamatban lévő katonai akciókért.

,,A tűzszünet elérésének és a háború megállításának fő akadálya valójában az Egyesült Államok és a nyugati országok támogatása” – mondta.


Déli front: Az izraeli hadsereg délben a Sabak belbiztonsági szolgálat, a katonai hírszerzés és a Déli Parancsnokság irányításával drónnal célzott csapást hajtott végre a Hamász terroristái ellen, akik a Gázai övezet északi részén egy parancsnoki helységben tevékenykedtek, melyet egy korábban iskolaként szolgáló létesítménybe ágyaztak be.

A hadsereg számos intézkedést tett, hogy csökkentse a civilek bántódásának kockázatát, beleértve a precíziós lőszerek és egyéb hírszerzési eszközök használatát.


Leszámolás: Az izraeli hadsereg szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy tegnap esti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a két terroristát, akik valószínűleg kivégezték Hersh Goldberg-Polint, Eden Jerusalmit, Ori Daninót, Alex Lobanovot, Karmel Gatot és Almog Szaruszit egy alagútban a Gázai övezet déli részén, az izraeli erők megölték.

,,Egy nappal a túszok meggyilkolása után a 162. hadosztály erői azonosítottak két terroristát, akik egy közeli alagútból jöttek elő Tel Szultán térségében, és tűzharcban megölték őket. Miután megvizsgáltuk az alagútban talált leleteket és a terroristák felszereléseit, DNS-t és számos olyan tárgyat találtunk, amelyek az általunk megölt terroristákhoz tartoztak”.

Hagari szerint a leletek azt mutatják, hogy a két terrorista abban az alagútban tartózkodott, ahol a hat túszt kivégezték.

,,Megvizsgáljuk a gyilkosságban való részvételüket” – hangsúlyozta.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Frissítés az északi frontról és leszámolás a 6 túszt őrző terroristákkal first appeared on Új Kelet Live.