Avi/ujkelet.live

A háború 373. napja: Legalább 67 személy megsérült vasárnap este a közép-izraeli Binjamina mellett, a Hezbollah terrorszervezet drónjának becsapódása következtében, jelentette a Ynet hírportál. A Magen David Adom mentőszolgálat szerint a sérültek közül négy állapota válságos és öté súlyos. A sérültek egy részét helikopterrel evakuálták a ramat gani Siba Kórházba.

A Ynet szerint a Hezbollah legalább két drónt küldött, a légvédelem elfogta az egyiket, mely aktiválta a figyelmeztetést Nyugat-Galilea területén, de egy másik drón mélyen behatolt Izraelbe, és a robbanás Binjamina térségében történt – riadó nélkül. ,,Hatalmas bumm volt, minden figyelmeztetés nélkül” – idézett egy szemtanút a Ynet.

A Hezbollah vállalta a felelősséget az öngyilkos drónokért, melyet válasznak szánt az Izraeli Védelmi Erők libanoni és különösen a bejrúti támadásaira.

  • A hadsereg csütörtök óta nem támadta Bejrútot a politikai kör utasítására, jelentette este a KAN közszolgálati műsorszolgáltató.

Az Al-Hadath szaúdi csatorna szerint a Hezbollah drónja rakétát lőtt ki egy katonai bázisra, mielőtt felrobbant. Az arab Sky News arról számolt be, hogy a drónt ,,egy rakétaeső leple alatt indították el Galileába”. Az Al Dzsazíra által idézett Hezbollah-forrás azt állította, hogy a terrorszervezet ,,drónrajokat” indított a ma esti támadás során. ,,A Hezbollah képességei továbbra is erősek, és képesek Izrael mélyére is eljutni” – állította a forrás.

Röviddel a támadás után a Polgárvédelmi Parancsnokság enyhített az Észak-Izrael egyes részeire vonatkozó korátozásokon.

A Golán déli részéna ,,korlátozott aktivitási” szintről ,,részleges aktivitási” szintre módosították az irányelveket.

Délebbre Afula, a Gilboa-hegység, Beit Sean-völgy, Megiddo és Jokneam területei „teljes aktivitási” szintre léptek, legfeljebb 2000 fős összejövetelekkel.

https://anchor.fm/s/51fceecc/podcast/rss

The post Dróntámadás Binjamina közelében – 67 sérült first appeared on Új Kelet Live.