Hagymás tojás – fonetikusan ájercvikli  – potenciagránát – fagylaltoskanállal

Ki ne ismerné a hagymás tojást?  Kitűnő potencia nővelő elemózsia, elkészítése sokféleképpen elképzelhető. Lehet variálni. Az alap a főtt kemény tojás, hidegen  és sok hagyma. Lehet vörössel de újabban cifrázzák fokhagymával. Már az előbbi is fogamzásgátló de az utóbbi már képes elszigetelni a társadalomtól.

Ezt alaposan megkeverjük só bors paprika mustár és libazsír hozzáadásával. Fínyásabb ízlésűek vajjal is kutyulják. Az igazi tojás héjában fő meg és a sóletban. Egy kicsit más az íze és sültebb a fehérjéje.Elő és utóétel gyanánt is  kitűnő, epebetegnek nem ajánlott.

Tálaláskor fagylaltos kanállal szép kis gombócokat formázhatunk, egy -egy tálra hármasával. Köretként friss házi kenyér és apró paradicsom.

Nem írom le a hozzávalót – mert látom meg tetszett jegyezni , irány a Spar az este hétig nyitva.

szantograf.hu